Logo decormyyhome.com

Как сами да си направите матрак

Как сами да си направите матрак
Как сами да си направите матрак

Видео: Табла със собствените си ръце. Превоз на пътя първи опит. 2024, Юли

Видео: Табла със собствените си ръце. Превоз на пътя първи опит. 2024, Юли
Anonim

По-добре е да не спестявате на матрак. И благополучието, и тихият сън в много отношения зависят от него. Ако искате сами да направите матрак, не трябва да купувате евтин материал. Нито латекс, нито еднослойна евтина пяна от каучук са подходящи. Дебелина от 20 см не е достатъчна - много скоро матракът започва да се плъзга на места.

Image

Ще ви трябва

  • - пяна гума;

  • - плат за покритие;

  • - шевна машина;

  • - пружинни блокове;

  • - дървени летви.

Инструкция за употреба

1

Пяна гума е по-добре да изберете по-дебела. Или изпълнете поне двуслойно опаковане. Всеки слой е с дебелина 12, 5 cm. След като определите необходимите размери, направете рязане на гума от пяна - по-добре е да направите това заедно с асистент.

2

Извършете модел върху тъканта, създаден да пасне на матрака. Необходимо е да оставите няколко сантиметра плат за запас. За да можете да измиете капака, трябва да го шиете като калъфка за възглавница, с цип или припокриване. По дължина добавете около двайсетина сантиметра към шаблона за тази цел.

3

Шийте добре направен капак на шевна машина, шийте шевовете с зигзаг или овърлок. Сега вземете подготвената сгъната гума от пяна, поставете капака върху нея. Матрак от пяна е готов.

4

Ако за пълнеж се използва подложка от полиестер или ватинг, работата по неговото производство започва с покритие. Пришит е като чанта, от едната страна на която е пришит цип. Готовият капак се пълни с плънка и за да не се забие на бучки, матракът се зашива допълнително - можете да направите това под формата на ромби или квадратчета.

5

С пружинните блокове матракът го прави. Те поставят всички пружини в ред, вертикално, така че краищата да са на едно и също ниво. Най-отдолу трябва да оправите всичко с помощта на дървени летви. Пружината е обтегната - с помощта на здрав шнур всички пружини са вързани по протежение и по диагоналите. Burlap се полага отгоре на конструкцията, след това ватиращ слой, след което матракът е покрит с плат, който трябва да бъде фиксиран с телбод.