Logo decormyyhome.com

Как сами да дърпате мебели

Как сами да дърпате мебели
Как сами да дърпате мебели

Видео: Кухня своими руками МЕБЕЛЬЩИКИ НЕ ПРОСТЯТ! 2024, Юли

Видео: Кухня своими руками МЕБЕЛЬЩИКИ НЕ ПРОСТЯТ! 2024, Юли
Anonim

Често хората се сблъскват с проблема с актуализирането на мека мебел: петна, сълзи, ресни могат значително да развалят външния вид. При липса на свободен капитал за закупуване на нови мебели можете сами да тапицирате старите мебели.

Image

Ще ви трябва

Мебелен телбод, телбод за него (тип 53, закален, дълъг 10-14 мм), гума от пяна, отвертка (плоска), чук, клещи, регулируем гаечен ключ за болтове.

Инструкция за употреба

1

Започнете с малки предмети, като например стол (така че "биете ръката си"). Разглобете мебелите (свалете седалката от стола, крепежни елементи от стола). По-добре е да слагате крепежните елементи в торба, за да не ги загубите. Закачете капака и го извадете добре от прах.

2

Намерете места, където подложката е прикрепена към основата със скоби. Хванете скобите с отвертка и издърпайте с клещи. След като премахнете тапицерията, издърпайте старата гума от пяна. Ако мебелите са на повече от пет години, по-добре е да го изхвърлите и да го замените с ново, защото в него се натрупва вреден за здравето прах, а също така възниква известна деформация.

3

Ако старата тапицерия все още е в добро състояние и искате да я оставите, след това я измийте и подсушете добре. В противен случай ще ви е необходима нова корица (опция за истинските професионалисти е сами да я шиете).

4

Поставете пяната, внимателно издърпайте тапицерията по модела на предишната, фиксирайте я със скоби. Издърпайте леко на мястото на закрепване, разстоянието между скобите трябва да се поддържа в рамките на два сантиметра. След това отново закрепете всички елементи в правилния ред. Уверете се, че няма излишно закрепване.

5

След като тренирате на столовете, отидете на по-обемните елементи на декора - диваните, диваните ще изискват много време за смяна на тапицерията. Ще бъде по-рационално да прибягвате до помощта на други хора, тъй като самото придърпване на корицата няма да е лесно, особено ако сте решили да го направите без бръчки и сълзи. Ако решите да направите тази работа сами, трябва да сте сигурни, че правите всичко правилно и бързо.

6

Стягането на дивана със собствените си ръце става в следния ред. Първо трябва да го разглобите. Отстранете всички части на дивана, които могат да се намесват (възглавници, ролки и т.н.). Анализът се провежда без проблеми, тъй като производителите, като правило, изчисляват дизайна на мебелите по такъв начин, че той да бъде лесно разглобен и сглобен в случай на ремонт. С помощта на странична резачка, отвертка и анти-телбод се премахва старата тапицерия. Правете тази операция внимателно, за да не повредите мебелите. Сменете пяна и други консумативи.

7

Последният етап е сглобяването на дивана, което се извършва в обратен ред. По време на тази операция трябва да се обърне специално внимание на равномерното напрежение на кожата, като се избягва изкривяването на шаблона.

8

Ако сте достатъчно търпеливи и спретнати, старите мебели ще започнат да изглеждат изключително презентативно и ще спестите много пари, които би трябвало да бъдат платени, ако сте закупили нови мебели или ако сте привлекли помощ от трети страни.