Logo decormyyhome.com

Как да възстановим стол

Как да възстановим стол
Как да възстановим стол

Видео: Удобен Мултифункционален Масажен Стол с Накланяне в Хоризонтално Положение #02571 | 4Sales.bg 2024, Юли

Видео: Удобен Мултифункционален Масажен Стол с Накланяне в Хоризонтално Положение #02571 | 4Sales.bg 2024, Юли
Anonim

Заменяйки тапицерията на стола, можете да му дадете втори живот. За реставрация някои собственици се обръщат към майсторите, но има и такива, които предпочитат да вършат цялата работа самостоятелно, още повече, че не е толкова трудно.

Image

Ще ви трябва

  • - плат за тапицерия;

  • - мебелен телбод;

  • - шевна машина;

  • - маркер;

  • - пяна гума;

  • - отвертка;

  • - отвертки;

  • - лепило;

  • - ножица.

Инструкция за употреба

1

Отстранете старите капаци от подвижни възглавници. Към страните на възглавниците може да се залепи нова гума от пяна - благодарение на това формата им ще бъде актуализирана. Отстранете шаблоните, за да шиете нови корици - старата тапицерия е идеална за измервания върху шарки. Когато правите нови калъфи, оставете едната страна незатворена, така че продуктът лесно да бъде поставен върху възглавницата. Ще получите нещо като калъфка за калъфка, за удобство можете да поставите копче за цип или да шиете.

2

Разглобете стола. Отделете задните и страничните елементи, отстранете краката и подлакътниците. Измерете детайлите на стола - това ще е необходимо за завършване на моделите. Правейки модели за затягане на елементите на стола, всички маркировки трябва да се извършват без провал от грешната страна. За това е по-добре да използвате обикновена креда. Тя няма да се вижда отвън и ако се направи неточност, е лесно да я изтриете.

3

Шийте в съответствие с моделите на кориците за всички елементи. Оставете квотите на около 1, 5 см. Ако подвижните възглавници все още имат привлекателен външен вид, можете да смените тапицерията само на основата на стола. За да направите това, опитайте се да изберете плат, който е подходящ по цвят и текстура.

4

Залепете лентите от пяна върху дървените подлакътници. За да фиксирате пяна върху възглавници и върху дървени подлакътници, използвайте специално лепило за мебели. По-добре е да вземете състав, характеризиращ се с добра устойчивост на износване, можете да използвате лепилото "Момент". Покрийте пяната с кърпа, която трябва да бъде фиксирана с мебелен телбод. Не можете дори да премахнете тапицерията от седалките, ако самата тъкан е избледняла, но е добре запазена. Заключете новата тапицерия над нея с телбод.

5

Ако върху дървените подлакътници на стола се появиха чипове, които развалят целия външен вид на стола, те могат да бъдат покрити с плат, облицован с пяна. Столът ще придобие нова, заоблена форма. При добро запазване, подлакътниците могат да бъдат третирани - шлифовани, покрити с петна или лак. Красивите дървени елементи ще придадат на стола елегантен, уникален външен вид. Частите, които не са скрити под тапицерията, като краката, трябва да бъдат обработени с шкурка и след това лакирани.

Обърнете внимание

Използвайте гума от пяна с различна дебелина при работа. Плътната гума от пяна е подходяща за възглавници, тънка за подлакътници. Опитайте се да изберете материала за новата тапицерия, така че да е не само красива, но и практична.