Logo decormyyhome.com

Как работи електрическа кана

Как работи електрическа кана
Как работи електрическа кана

Видео: Електрическа кана WMF Kitchenminis- вижте преди да купите! 2024, Юли

Видео: Електрическа кана WMF Kitchenminis- вижте преди да купите! 2024, Юли
Anonim

Сега е трудно да си представим офис без електрическа кана. Днес този много неусложнен домакински уред здраво се утвърди дори в апартаменти, замествайки чайници за газови и електрически печки.

Image

Инструкция за употреба

1

Всъщност чайниците като купички за загряване на вода се появяват много преди нашата ера в Китай, в течение на стотици години те претърпяха много трансформации и в края на 19 век се появиха първите електрически чайници, които са оцелели и до днес с някои модификации.

2

Принципът на работа на електрическа кана се основава на загряване на водата, която е вътре в колбата, обикновено от стъкло, пластмаса или неръждаема стомана. Тези колби са оборудвани с вградени електрически нагревателни елементи с мощност от 1, 5 до 2, 3 кВт. Колкото по-голяма е мощността на електрическия нагревател, толкова по-бързо кипи водата.

3

За мощни манекени е препоръчително да има специален изход с подсилен оловен проводник, така че да издържа на натоварването.

4

Чайниците също са оборудвани с температурен сензор и автоматичен превключвател за отопление. Когато устройството е включено чрез натискане на превключвателя, електрическият нагревател се захранва с напрежение от мрежата, въз основа на което се осъществява физическият процес на нагряване на елемента на нагревателния елемент (спирала, който е разположен вътре в корпуса на нагревателния елемент).

5

Освен това загрятата вода става по-лесно студена и се издига до върха, а студената пада надолу. Това действие се случва, докато електрическият нагревател не предава топлинната си мощност на водата, която го заобикаля в колбата. В идеалния случай водата трябва да се нагрява до 100 градуса по Целзий, но на практика нагряването става до 93 - 97 градуса, защото във водата присъстват различни примеси, увеличавайки плътността му.

6

След като цялата вода е нагрята до определена температура, се включва термостатът (сензор за отопление на термична вода), който е проектиран за зададената температура на водата и когато тя бъде достигната, изключва превключвателя на чайника, като по този начин спира подаването на електрическа енергия към нагревателния елемент.

7

В някои чайници са инсталирани сензори за плътно затваряне на капака. И ако капакът не е плътно затворен, чайникът просто няма да се включи. Това се прави, за да се гарантира безопасността и да се предотврати възможността от изгаряния от гореща пара.

8

За да спестите енергия и да спестите топлина, много съвременни чайници са проектирани според принципа на термос, т.е. те не само знаят как да загряват водата в колбата, но и да поддържат нейната постоянна температура. Това е много удобно в големи семейства, но за тези семейства, където домакинствата прекарват по-голямата част от времето си извън дома, такива устройства е малко вероятно да бъдат печеливши, тъй като консумират определено количество електроенергия за отопление, докато използват самата тази вода, а не за никого.