Logo decormyyhome.com

Как работи въздушна скара?

Как работи въздушна скара?
Как работи въздушна скара?

Видео: Въздушни и земни термопомпи | Hoval 2024, Юли

Видео: Въздушни и земни термопомпи | Hoval 2024, Юли
Anonim

В момента въздушните скари набират все по-голяма популярност, тъй като храната, приготвена с тези устройства, е много вкусна и здравословна. Въздушната скара е изобретена в САЩ приблизително през 1982-1986 г. Работата й се основава на процеса на издухване на готвена храна с горещ чист въздух.

Image

Инструкция за употреба

1

Въздушната скара консумира значително по-малко електрическа енергия от микровълновата фурна. Основното предимство на готвенето с въздушна скара е, че не е необходимо да използвате масло, за да не изгори храната. Освен това той запазва максималното количество витамини и вещества, които просто изчезват с обичайния метод на готвене.

2

Въздушната скара се състои от цилиндричен контейнер, обикновено прозрачен, който е направен от устойчив на топлина материал и е монтиран на стойка, така че работният контейнер да не разваля повърхността на масата при нагряване. По-горе въздушната скара е затворена от шарнирен капак, в който има нагревателен елемент (нагревателен елемент) и вентилатор за издухване с топъл въздух, което ви позволява да загрявате равномерно приготвената храна. За различните модели въздушни скари вентилаторите имат различни скорости на въртене.

3

Капацитетът на такива устройства може да бъде от 7 до 18 литра. Управлението на въздушните решетки може да бъде (в зависимост от модела и цената) механично или електронно. Електронно контролираните модели обикновено са оборудвани с функция на таймера, която ви позволява да готвите в точното време.

4

Въздушна скара може да приготви няколко ястия наведнъж, като се използват различни прегради от скарите. Когато приготвяте няколко ястия от различни продукти, човек трябва да вземе предвид факта, че въпреки че съдовете не са смесени, миризмите им могат да проникнат една в друга, така че трябва да помним, че можете веднага да готвите ястия от еднородни продукти. Всички допълнителни устройства за готвене на няколко ястия, като например: шишчета, щипки, щипки за печене, се доставят с устройството.

5

Обикновените скари като зърнени храни и супи обикновено се приготвят на въздушни скари с вентилатор с една скорост. Във въздушни скари с тристепенни вентилатори можете да готвите всякакви ястия, тъй като вентилаторът ви позволява да контролирате напълно температурата в камерата за готвене.

6

Когато използвате въздушната скара, трябва да се внимава, тъй като тялото й е много горещо, можете да получите значително изгаряне. Но това е може би единственият минус на това устройство. Въздушните скара имат функции за самопочистване. Аерогрилите също се мият на ръка, като се използват конвенционални средства, предназначени за съдове.