Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате печката?

Как да инсталирате печката?
Как да инсталирате печката?

Видео: Малки пелетни печки 2024, Юли

Видео: Малки пелетни печки 2024, Юли
Anonim

Малка метална печка ще създаде уютна и топла атмосфера на вашата къщичка, както и значително ще спести електрическата енергия, която се изразходва за отопление на стаята. Въобще не е трудно да инсталирате печка от типа „печка за печене“, а постигнатият ефект ще превиши много пъти всички трудности в работата. Единственото нещо, на което трябва да обърнете специално внимание, е безопасността. Всъщност, вие ще работите вътре в дома си с открит огън.

Image

Ще ви трябва

  • - печка;

  • - тръби за коминната система;

  • - сандвич с тръби за преминаване през стените;

  • - метален лист;

  • - набор от инструменти;

  • - чадър за тръбата;

  • - огнеупорни материали.

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да инсталирате печката, трябва да изберете правилното място за инсталиране на печката в къщата. Дори ако имате малка селска къща с два етажа, тогава трябва да поставите печката на първия етаж. В края на краищата топъл въздух се издига над студения, а вторият етаж се затопля във всеки случай. Освен това ефектът ще се усети дори и в най-студените дни в къщата без топлоизолация. Също така, опитайте да поставите печката възможно най-близо до центъра на стаята.

2

Коминът на пещта изисква специално внимание. Той директно определя качеството на изгаряне на отметката и изхвърлянето на помещението от дим. Адекватната тяга се осигурява от подходяща дължина на комина. Ако коминът не е подходящ, тогава при изгаряне в стаята ще се натрупа гъст дим. Не забравяйте, че в комина трябва да бъде интегриран комин, което ще ви позволи да регулирате интензивността на горенето. В крайна сметка, колкото по-дълга е тръбата, толкова по-добре.

3

Коминната тръба не трябва да се извежда на улицата, а да води през къщата и втория / третия етаж на улицата през покрива. В крайна сметка тръбата е друг източник на топлина, който в противен случай би бил на улицата.

4

Печката трябва да бъде инсталирана по такъв начин, че да е стабилна. Всички метални печки имат дупки на стойките и краката за закрепване към пода. Няма нужда да пренебрегвате това. Не забравяйте да фиксирате печката на мястото на инсталиране.

5

Печката трябва да бъде инсталирана така, че опасните от пожар елементи и електрическото окабеляване да са възможно най-далечни. Когато е избрано мястото за инсталиране, е необходимо да поставите лист калай на този етаж (подходящ е тънък валцуван метал), така че да покрива поне квадратен метър около пещта. В края на краищата, когато отворите вратата, малко количество въглища ще падне от пещта.

6

Стената зад печката също трябва да бъде облицована с метален лист. Изчислението е същото - поне един квадратен метър за малка печка, а още по-добре още повече.

7

Огнеупорен материал трябва да се постави директно под краката на фурната. Всеки негорим материал и дори тухла ще свършат работа. Ако имате дървен под, не забравяйте да фиксирате както огнеупорни, така и листовете с винтове.

8

За да поставите тръбата през пода на втория етаж и тавана, се използват специални дистанционери. Те могат да бъдат направени независимо от огнеупорен и метален лист, но е по-лесно да се купуват готови. Помнете едно нещо - тръбата загрява не по-малко от печката и лесно може да подпали както покрива, така и пода, ако е отстранена неправилно. Освен това за преминаване през стената не се използва обикновена тръба, а сандвич тръба (или тръба с топлоизолация).

9

Когато коминът е навън, не забравяйте да поставите чадър отгоре на тръбата. Това е специален амортисьор, който не пречи на горенето, но елиминира навлизането на сняг и дъжд в комина и печката.

Обърнете внимание

Инсталирането на фурна е проста материя. Но също така изисква точност и стриктно спазване на всички закони. Ако не сте сигурни, че можете да направите всичко сами, тогава поканете професионален производител на печки. В крайна сметка картата е вашата безопасност. Неправилното изпускане на тръбата и липсата на сцепление може да доведе до образуването на въглероден оксид в помещението, което ще доведе до тежко отравяне. Пренебрегването на пожарната безопасност може също да доведе до пожар в къщата. Затова бъдете изключително внимателни и внимателни.

Полезни съвети

Освен печката, препоръчваме и закупуване на пожарогасител. Не оставяйте печката без надзор. Извършете първите няколко цикъла на пещта (5-6 камери) през деня (не по време на сън) и внимателно следете процеса на горене. Проверете всички контактни точки за облицовка с горещ метал и стена / под. Внимателно оценявайте качеството на черновата на горещата печка с осветена клечка. Ако отворите вратата и приведете мача във фокус, пламъкът трябва да се раздуе вътре в пещта.