Logo decormyyhome.com

Как да съхраняваме и почистваме златни бижута

Как да съхраняваме и почистваме златни бижута
Как да съхраняваме и почистваме златни бижута

Съдържание:

Видео: Ултразвукова вана - почистване на бижута от злато и сребро 2024, Юли

Видео: Ултразвукова вана - почистване на бижута от злато и сребро 2024, Юли
Anonim

Златото е благороден метал, издръжлив и не много податлив на корозия. От време на време обаче златните бижута се замърсяват поради прах, пот, мазнини, механично се повреждат и страдат от някои активни химикали. Следователно те трябва да бъдат добре обгрижвани.

Image

Почистване на златни бижута

  • От време на време декорациите трябва да се почистват. Най-добре е да използвате четка за зъби с мека четка за почистване.

  • Най-често златните бижута страдат от мръсотия, която се среща главно във всички гнезда, на мястото на части за запояване, под камъните. Кал обикновено се състои от прах, смесен с вода, себум, човешка пот. Такова замърсяване се появява постоянно, затова се препоръчва да се почистват продуктите поне веднъж на шест месеца.

  • В зависимост от степента на замърсяване, можете да използвате сода за хляб, прах за пране, течен препарат за миене на съдове за почистване на златни предмети. След като използвате тези продукти, изплакнете добре с вода и потупете продуктите с мека кърпа.

  • За да придадат блясък на избледнели златни бижута (включително тези със скъпоценни камъни), те се нанасят с четка за зъби с паста за зъби или прах за зъби.

  • Доста потъмнялото злато може да се направи светло със сок от лук, като потопите продукта в чаша със сок за 2 часа.

  • Същият ефект ще има, ако намалите бижутата за 15 минути във вода с амоняк (5 капки на половин чаша вода или 0, 5 чаена лъжичка на чаша) са достатъчни. След процедурата на почистване бижутата се измиват с течаща студена вода и се подреждат върху мека кърпа, за да изсъхнат.

  • Ако покафеняването е леко, достатъчно е да избършете продукта с памучен тампон, потопен в сок от лук или амоняк.