Logo decormyyhome.com

Как да увеличите мощността на захранването

Как да увеличите мощността на захранването
Как да увеличите мощността на захранването

Видео: Работилницата | Какво има в едно захранване? 2024, Юли

Видео: Работилницата | Какво има в едно захранване? 2024, Юли
Anonim

В процеса на използване на домашен компютър може да откриете, че първоначалната мощност на неговото захранване вече не е достатъчна. Не бързайте да се разделяте с него и да придобиете нова, защото мощността може да се увеличи.

Image

Ще ви трябва

  • - захранващ блок;

  • - кондензатори;

  • - дросели;

  • - три монтажа;

  • - диод;

  • - поялник.

Инструкция за употреба

1

Отворете захранването и оценете техническите му характеристики. За да направите това, достатъчно е внимателно да извадите металния калъф. Трябва да знаете, че само онзи блок, чийто трансформатор има размери най-малко 3 х 3 х 3 см, може да бъде независимо модифициран у дома.

2

Сменете големи кондензатори с високо напрежение. Препоръчително е да инсталирате в захранването тези, които имат капацитет най-малко 470 микрофарада x 200V. В частта с ниско напрежение поставете индуктори, които могат да бъдат получени по няколко начина. Например, опитайте сами да навиете жица с лакова изолация върху феритен пръстен. Или премахнете дроселите от стари, използвани и ненужни източници на захранване.

3

Сега спойка изглаждащите кондензатори в празнините, които са в ниско напрежение част на захранването, за да ги запълни. Три кондензатора ще са достатъчни за увеличаване на мощността. Те трябва да отговарят на определени параметри, а именно да имат капацитет 2200 μf x 16V.

4

Сменете диодния монтаж. За целта отлепете констатациите на монтажа и внимателно го извадете от пластмасовия държач, като внимавате да не ударите токоизправителния блок. След това почистете мястото на монтаж от остатъчен епоксид. Инсталирайте нови два или три монтажа, например MOSPEC S30D40 или подобен тип, те могат да бъдат закупени в специализиран магазин. Залепете корпуса на диодния комплект към държача с епоксидна смола.

5

Намалете напрежението на втория канал с дванадесет напрежения в захранването. За да направите това, спойка високоскоростен силиконов импулсен диод. Не забравяйте да намалите мощността с 0, 6 V, ако това не е направено, компютърът ще бъде под прекомерно вредно за него напрежение. Ако следвате правилно всички стъпки, актуализираният компютър ще работи по-бързо и по-добре и ще продължи още няколко години.