Logo decormyyhome.com

Как да сменим стъклото на интериорната врата

Как да сменим стъклото на интериорната врата
Как да сменим стъклото на интериорната врата

Видео: Как се монтира интериорна врата 2024, Юли

Видео: Как се монтира интериорна врата 2024, Юли
Anonim

Подмяната на стъкло във вътрешната врата често се изисква поради редица често срещани причини, поради които крехкият материал се напуква или счупва. Чернови, детски игри и небрежност могат да доведат до нейното увреждане. Понякога е необходимо да се замени стъклото с хора, които искат да променят интериора на дома си. Днес на строителния пазар можете да изберете този материал за всеки вкус - в продажба има гофрирано и гладко стъкло, цветно, матирано и прозрачно, със и без изображения.

Image

Ще ви трябва

  • - длето;

  • - парцали;

  • - разтвор на питейна сода;

  • - резачка за стъкло;

  • - дървена релса или владетел;

  • - стъкло;

  • - клещи.

Инструкция за употреба

1

Започнете работата по подмяна, като демонтирате старото стъкло. За да направите това, поставете длето между сгъването и мънистата за остъкляване и натиснете леко, след това издърпайте длето и поставете стъклопакета обратно на мястото си. Така ще ви бъде по-лесно да извадите ноктите, чиито капачки ще стърчат.

2

След това подгответе чашата за работа, като я почистите от прах, влага и различни примеси. Избършете чашата от двете страни с парцал и я изплакнете с разтвор на сода за хляб. Ако това не бъде направено, дълбочината на рязане на материала ще бъде незначителна и при демонтиране стъклото може да не се разцепи по линията на среза.

3

Когато отваряте стъкло, не бързайте, помислете дали допълнителното подрязване е полезно за вас. Ако към този въпрос се подходи нерационално, останалото ще трябва да бъде изхвърлено. Ето защо е по-добре да направите това: начертайте оформлението на необходимите елементи върху лист хартия и, в съответствие с него, направете разрези върху стъклото.

4

Срежете стъкло с резачка за стъкло, дървена релса или владетел. За да направите това, поставете чашата в хоризонтално положение и проверете работата на вашия инструмент в незабележима зона с малки размери. На това място трябва да остане безцветна тънка лента. Ако тирето е бяло и грапаво, по-добре е да закупите друга стъклорезачка.

5

С линийката, прикрепена към стъклото, дръжте стъкленика точно в изправено положение. Направете разрез, като плъзнете валяка по линията. В същото време го натиснете леко. Начертайте всеки ред само веднъж. Когато линиите са изчертани, поставете чашата на ръба на масата с линия на среза и натиснете леко. Ако сте направили всичко както трябва, ще се счупи.

6

Когато режете, не забравяйте, че дължината и ширината на чашата трябва да са по-малки от разстоянието между гънките на обвързването с 3/4 от ширината на сгъвката. Необходимо е хлабина от поне 2 мм, за да може стъклото лесно да влезе в свързването по време на монтажа. Необходим е също така, за да може при набъбване на свързващото дърво чупливият материал да не се спука.

7

Преди да инсталирате стъкло в подвързването на вътрешната врата, трябва да почистите гънките от следи от стара боя и мръсотия, а след това да обработите със специална замазка, направена от изсушаващо масло и креда. Стъклото трябва да се монтира от долния ръб на сгъвката. Закрепете го с остъклени мъниста, които са фиксирани с нокти. Мънистата трябва предварително да се отреже до желаната дължина и да се нарязва една на друга под ъгъл от 45 °. След това, когато са инсталирани на тяхно място, те могат да бъдат боядисани.

Обърнете внимание

Подмяната на стъклото във вътрешната врата е доста сложна процедура. Ако нямате определени умения, по-добре е да се свържете с квалифицирани специалисти. Неправилната инсталация на стъкло може да доведе до появата на пукнатини, драскотини, стружки и други дефекти върху материала.