Logo decormyyhome.com

Как да сменим фасадите в кухнята

Как да сменим фасадите в кухнята
Как да сменим фасадите в кухнята

Видео: ТОП 16 ошибок при выборе фасада для КУХНИ 2024, Юли

Видео: ТОП 16 ошибок при выборе фасада для КУХНИ 2024, Юли
Anonim

Подмяната на кухненските фасади е подходяща, когато интериорът на кухнята е уморен, но самите мебели все още са в добро състояние. По този начин можете да избегнете ненужни разходи и да промените обстановката на кухнята, като замените предната част на кухненския комплект.

Image

Инструкция за употреба

1

За качествена подмяна на кухненските фасади е необходимо внимателно да проучите функционалността и здравината на вашите кухненски мебели. След това, ако основният дизайн на всичките му модули е в добро състояние, можете да започнете да работите по подмяната на външната му част. Фантазията ще ви дойде на помощ, тъй като изборът на материал за фасадите на кухнята и тяхната цветова схема е много голям. Важно е да не забравяте за общия стил на кухнята. Ако ще смените тапета или ще сложите нова плочка или може би ще замените плочката с панел за печат на снимки, тогава помислете предварително за цветния акцент и стил. Обмислете всички елементи, за да могат новите фасади да се поберат перфектно.

2

Първо трябва да свалите размерите на фасадите, по-добре е да потърсите помощта на бригадир. Ако това не е възможно, след това вземете старите фасади, след като ги премахнете от общата структура до фабриката, където ще поръчате нови. Там, след като изберете стила, фрезоването, цвета и материала, ще получите поръчка. Когато фасадите са готови, можете да започнете да ги подменяте. По-добре е да не използвате стари крепежни елементи, панти, водачи, тъй като всичко това има свойството да се счупи, да стане неизползваемо, особено след преинсталиране. За да инсталирате правилно фасадите, на места, където ще има контури, трябва да направите фрезоване, това е вдлъбнатината, в която е поставена част от контура. Нека ги направят във фабриката срещу допълнително заплащане, тъй като има риск да повредите предната част на кухнята, ако решите да го направите сами.

3

Предварително ще трябва да помислите за дръжките, които трябва да бъдат инсталирани в предната част на кухнята. Положението им за монтаж трябва да е удобно за използване. Въз основа на централното разстояние се пробиват дупки по фасадата, а дръжката се закрепва с помощта на винтовете, които се доставят с комплекта.

4

Цялата подготвителна работа е извършена, можете да пристъпите към окачване на фасадите. За да прикрепите предната част на кухнята, се нуждаете от бормашина или отвертка и отвертка Phillips за регулиране на фасадите. В съответствие с маркировката на закрепването на фасадите, пантите са прикрепени към основата на шкафовете, а фасадата е окачена върху тях, а с помощта на винтове се подравнява хоризонтално и вертикално. Това е последният етап от подмяната на фасадите в кухнята.

5

Подобна работа може да се извърши от човек, който знае как да се справи с лента, отвертка и отвертка, като по този начин можете да спестите от съветника за инсталиране.