Logo decormyyhome.com

Как да рисуваме пералня

Как да рисуваме пералня
Как да рисуваме пералня

Видео: ИВАНЕ, ИДИ ЗА НОВА ПЕРАЛНЯ! - Светът на Ванката 2024, Юли

Видео: ИВАНЕ, ИДИ ЗА НОВА ПЕРАЛНЯ! - Светът на Ванката 2024, Юли
Anonim

Класическият вид на вашата пералня не отговаря на дизайна на вашата кухня или баня? Можете лесно да промените цвета на повърхността му със самозалепващ се филм или да използвате декоративно боядисване на повърхности със спрей, подобно на професионален дизайнер.

Image

Инструкция за употреба

1

За да боядисате пералня, решете как трябва да изглежда този домакински уред след боядисването му и закупете една или повече кутии за боядисване. Почистете повърхността на вашата пералня от натрупан прах, мръсотия, внимателно отстранете мазнините, особено ако машината стои в кухнята дълго време. Ако на повърхността на пералната ви машина се появи ръжда, премахнете старата боя. Почистете добре повърхността отпред и отстрани със спрей, който съдържа средство за отстраняване на боя.

2

Когато боята на повърхността на пералнята „набъбне“, отстранете останките й с метална шпатула, а ако на места старата бояджийска дейност сякаш се е залепила плътно, още веднъж обработете такива места с консервна кутия. Когато премахвате стара боя, можете да използвате четка за метал, но можете да я използвате само за почистване на металната повърхност, откъдето боята вече е премахната с боя. Ако части от старите бои останат в някои области, ще бъде невъзможно равномерното боядисване на повърхността на пералнята.

3

Измийте добре почистената повърхност на пералнята и я оставете да изсъхне, така че влагата да се изпари напълно. Обезмаслете повърхността с обикновен разтворител и след това нанесете грунд върху цялата повърхност на пералнята, разпределяйки я възможно най-равномерно, така че боята, използвана в бъдеще, да бъде максимално лека и безпроблемна. Нанесете почвата във възможно най-тънки слоеве на няколко слоя, като дадете време на всеки слой да изсъхне доста добре, в противен случай почвата по-късно ще се изкриви и новата боя ще „набъбне“. Ако ще боядисате повърхността на пералнята в светли нюанси, използвайте бял или светлосив грунд, тъй като ще бъде трудно да блокирате тъмния грунд с боя.

4

Вече нанесете нова боя върху грунда, като я напръскате от аерозолна кутия, боята ще се нанася в един или два слоя, сами ще разберете кога първият слой е сух. Ако искате да боядисате пералнята под „морска вълна“ или да нанесете друг шаблон върху повърхността й, подгответе шаблони, изрязани от картон преди боядисване. Внимателно ги поставете върху повърхността на пералнята, като ги закрепите с лента и след това нанесете рисунката, като използвате на свой ред кутии с цветна боя. Но на места, където многоцветните елементи на рисунката се срещат, много внимателно нанесете боя и не изваждайте шаблона, докато не изсъхне напълно.