Logo decormyyhome.com

Как да почистите топло яке

Как да почистите топло яке
Как да почистите топло яке

Видео: Какая система отопления лучше: теплый пол или радиаторы? 2024, Юли

Видео: Какая система отопления лучше: теплый пол или радиаторы? 2024, Юли
Anonim

Топло яке предпазва тялото от студ и вятър, а също така е в състояние да подчертае фигурата благоприятно. С течение на времето се замърсява и губи привлекателния си вид. Това важи особено за леките якета. С няколко прости препоръки можете лесно да подредите дрехите си, без да ходите на химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - гел за измиване на коприна или вълна;

  • - течност за миене на съдове;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - тенис топки.

Инструкция за употреба

1

Ако якето не е много мръсно, можете да закопчавате само маншетите, яката и около джобовете. Вземете течност за миене на съдове или гел за измиване на деликатни тъкани. Нанесете малко кърпа върху кърпата и я разтрийте с мека четка. След това измийте пяната с влажна кърпа и окачете якето на раменете. Дрехите трябва да се сушат далеч от източници на топлина при стайна температура.

2

Ако дрехите съдържат упорити петна, използвайте модерни средства за отстраняване на петна, например Vanish - това ефективно и нежно почиства мръсотията. Преди употреба погледнете етикета на продукта. Трябва да се отбележи, че такова почистване не е забранено.

3

Преди измиване можете да накиснете якето си. Изсипете топла вода в леген и добавете препарат за деликатни тъкани. Оставете якето в разтвор за 10-15 минути.

4

Ако е необходимо, можете да измиете якето ръчно. За целта го закачете над банята. След това нанесете почистващ препарат върху кърпата с гъба за пяна или мека четка. Нежно разтривайте замърсени места. След това изплакнете якето с топла вода от душ маркуча.

5

Също така топло яке може да се пере в пишеща машина. За да започнете, извадете всички чужди предмети от джобовете. В противен случай те могат да повредят тъканта. Поставете няколко бара за тенис и сако в барабана. По време на измиването те ще размахват пухът, като не му позволяват да се вцепи на бучки.

6

Изсипете гел за измиване на вълна или коприна в специално отделение на пералнята. Откажете се да използвате прах за пране. Той не се разтваря напълно във вода, така че запушва микропори в тъканта. Освен това прахът се изплаква слабо и оставя ивици. Задайте ръчното пране без завъртане и температурата не по-висока от 30 ° C. Извадете якето си и окачете да изсъхне при стайна температура. Разбийте пълнителя с ръце от време на време.