Logo decormyyhome.com

Как да почистите леко пухно яке

Как да почистите леко пухно яке
Как да почистите леко пухно яке

Видео: ASMR (RP) 🎄 Коледен магически магазин 🎁✨ 2024, Юли

Видео: ASMR (RP) 🎄 Коледен магически магазин 🎁✨ 2024, Юли
Anonim

По време на дълго носене лекото яке надолу се замърсява и губи първоначалния си вид. На материала могат да се появят петна от грес, улична мръсотия и реагенти, използвани за третиране на пътища през зимата. Можете да върнете вкъщи любимото си пухено яке, чист вид или да се свържете с професионална служба за химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

Препарат за миене на съдове, вълнен гел, тенис топки.

Инструкция за употреба

1

Отстранете мазните петна с течност за миене на съдове. В малък съд смесете 1 чаена лъжичка от продукта с няколко капки топла вода. Нанесете пяна с гъба с пяна върху замърсената зона. Разтривайте от краищата до средата, докато петното изчезне. След това изплакнете с чиста влажна кърпа от микрофибър.

2

Измийте отделни части от пухеното яке и - яката, маншетите и зоната около джобовете. Нанесете малко количество почистващ препарат върху материала. Разтрийте замърсената зона старателно с четка. След това измийте сапуна с гъба с пяна, потопена в чиста вода. Закачете пухеното яке на раменете си и го оставете да изсъхне напълно.

3

Окачете пухено яке на банята и внимателно нанесете почистващ препарат върху материала. Разтрийте най-замърсените зони с четка. Когато приключите с почистването, изплакнете пяната с топла течаща вода. За тези цели е по-удобно да използвате душ маркуч. Този метод на измиване ви позволява да почиствате надолу якета доста внимателно и ефективно. Ако якето е изработено от специално импрегниран материал, пухът ще остане сух.

4

Измийте пухеното яке в пералнята, ако не искате да го направите ръчно. Извадете малки джобове от джобовете си - по време на измиването те могат да повредят материала и да закрепят всички ципове и копчета. Поставете пухено яке и няколко топки за тенис в зареждащия барабан - те няма да позволят на пухът да падне надолу.

5

Задайте режима на ръчно пране при температура, която не надвишава 30 ° C. Когато избирате препарат, е по-добре да дадете предпочитание на гел за измиване на вълнени неща. Изхвърлете праха за пране. Той не се разтваря напълно във вода и запушва микропорите на материала.

6

Изсушете добре пухеното яке. Закачете продукта на раменете му и го оставете в топла стая, далеч от отоплителни радиатори и пряка слънчева светлина. Разбийте пълнителя с ръце от време на време.