Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребро от черно у дома

Как да почистите сребро от черно у дома
Как да почистите сребро от черно у дома

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Септември

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Септември
Anonim

За да почистите сребро от черно у дома, можете да използвате специални или импровизирани инструменти, които най-вероятно се предлагат в домашния ви комплект. След това всяка украса ще блести и ще изглежда като нова.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, опитайте се да почистите сребро от черно у дома, като използвате обикновена паста за зъби за това. Поставете го върху мека фланелна кърпа и избършете продукта старателно, след което изплакнете от пастата. Същото почистване може да се извърши с помощта на зъбен прах или креда.

2

Използвайте всякакви абразивни продукти, налични у дома, за да почистите сребро от черно. Най-нежното средство е обикновената сода за хляб. Добре почиства всякакви сребърни предмети от упорита мръсотия. В допълнение, бърз метод за избелване е кипене за 5 минути в обикновена вода (с малко замърсяване) или в напитка от Coca-Cola. Можете също така просто да натопите среброто в чаша кола и да оставите за една нощ.

3

Почистете среброто с алкохолен разтвор. Налейте чаена лъжичка амоняк и 3 супени лъжици вода в дълбока чаша. Добавете няколко капки шампоан или препарат за миене на съдове, разбъркайте. Поставете сребро в разтвора и задръжте няколко часа, като разбърквате от време на време. Изсушете продукта и го избършете с мека кърпа, за да премахнете остатъците от замърсяване.

4

Лимонената киселина или лимоновият сок е също толкова ефективно средство, което ви позволява да почиствате дори много потъмняло сребро. Доведете такъв разтвор до кипене и поставете продукта там. След 20-30 минути тя трябва да се отстрани и измие с лек соден разтвор, а след това с чешмяна вода.

5

Поставете хранително фолио на дъното на малък съд, поставете сребрист продукт отгоре и го напълнете с гореща вода. След около 5-8 часа продуктът трябва да възвърне блясъка си. Вместо фолио, в долната част на съдовете, заедно със сребърна украса, можете да поставите парче цинк, изсипвайки горещ разтвор на сода. Дръжте сребро в разтвор за 30 минути, след това избършете и изсушете.

6

Можете да почистите сребро от черно у дома, като използвате един от специалните маркови продукти, които се продават в бижута магазини. Обикновено те се предлагат под формата на мокри кърпички или разтвори. По правило течните лекарства са най-ефективни срещу упорити петна.

7

Добавете закупеното решение към стъклените съдове и поставете сребърните бижута в него. Задръжте за времето, посочено в инструкциите, след това изплакнете в хладна вода. Този метод ще изисква допълнителни разходи, но в крайна сметка ще получите практически нов сребрист продукт.

Полезни съвети

Опитайте да почистите сребро с обикновена канцеларска гума. Ако тъмното покритие не е твърде упорито, този инструмент ще бъде напълно достатъчен.