Logo decormyyhome.com

Как да премахнете мащаба

Как да премахнете мащаба
Как да премахнете мащаба

Видео: Something went wrong, so I HAD TO REPLANT the Shallow Tank 2024, Септември

Видео: Something went wrong, so I HAD TO REPLANT the Shallow Tank 2024, Септември
Anonim

От лоша чешмяна вода на домакински уреди - ютия, електрическа кана и пералня се образува скала. За да предотвратите повреда на оборудването, опитайте се сами да премахнете варовика.

Image

Ще ви трябва

Лимонена киселина, саламура, газирана напитка, оцет, Антинакипин.

Инструкция за употреба

1

Обезмаслете чайника с лимонена киселина. Налейте вода в съдовете и добавете лимонена киселина - 1 чаена лъжичка на литър вода. Довежда се до кипене и се охлажда. След това повторете процедурата и изцедете разтвора. Изплакнете чайника в течаща вода.

2

Отстранете варовика от чайника с кисело зеле, домати или краставици. Изсипете чиниите му, сварете и оставете за една нощ. Сутрин изцедете течността и измийте съдовете в течаща вода.

3

Обезцветете съдовете по необичаен начин. Изсипете в чайник газирана напитка - "Спрайт" или "Пепси", докарайте течността до кипене и изчакайте, докато се охлади напълно. След това изцедете и изплакнете съда с чиста вода. Киселините, съдържащи се в содата, ефективно премахват варовика.

4

Използвайте специален молив за отстраняване на накип. Загрейте ютията до 100 ° C, равномерно нанесете продукта върху подметката и го оставете в това състояние в продължение на няколко минути. След това обезмаслете с памучна кърпа. Налейте чиста вода в резервоара и почистете дупките с пара.

5

Обезмаслете желязото с трапезен оцет. Пригответе разтвор от 1 чаша вода и 1 супена лъжица оцет. Налейте течността в ютията и включете функцията на парата.

6

Обезмаслете пералнята със специален продукт, като Antinakipin. Можете да го закупите в магазина за хардуер. Преди употреба прочетете инструкциите или се консултирайте с вашия продавач.

7

Изсипете продукта в барабана на пералнята, задайте режима на температура 60-90 ° C. За да предотвратите образуването на мащаб, провеждайте подобна процедура редовно - веднъж месечно. Ако вашият град или район има лошо качество на водата, правете го на всеки 2 седмици.

8

Отстранете люспите от пералнята с лимонена киселина. Налейте 200 грама киселина в отделението за зареждане на праха за пране, настройте режима на пране на 90 ° C и стартирайте машината.