Logo decormyyhome.com

Как да почистите продукти от козина у дома

Как да почистите продукти от козина у дома
Как да почистите продукти от козина у дома

Съдържание:

Видео: Лице за милиони! 6 СЪВЕТА за перфектна кожа! 2024, Юли

Видео: Лице за милиони! 6 СЪВЕТА за перфектна кожа! 2024, Юли
Anonim

В суровата руска зима козината е повече необходимост, отколкото лукс. Продуктите от естествена кожа изискват много деликатна грижа, затова е по-добре да почиствате кожени палта и шапки със химически препарати. Но ако по някаква причина не искате да правите това, тогава можете да върнете оригиналния вид на козината у дома.

Image

Преди да започнете да почиствате козината, трябва да се уверите, че козината наистина е мръсна. Това може да се изясни с помощта на конвенционална сешоар, насочвайки поток от студен въздух към козината. Ако влакната от козина се повдигат лесно и свободно, значи е чисто. Ако козината не набъбва под въздействието на въздуха, това показва, че върху нея се е натрупало много мръсотия и прах и продуктът от козина трябва да се почисти.

В древни времена нарязаните трици и дървени стърготини са били използвани за почистване на кожени изделия. Този метод е актуален в наши дни, особено след като е абсолютно безопасен и екологичен. Разстелете продукта с козина върху равна повърхност, равномерно поръсете дървени стърготини или трици и след това започнете енергично да търкате козината с четка. Когато козината блести, просто внимателно изтрийте дървените стърготини с ръка.

Как да почистите лека козина

Леката козина има тенденция да пожълтява с времето, губейки своята привлекателност, така че трябва да я почиствате много по-често. Има няколко ефективни начина за почистване на бяла козина или друг продукт от лека козина. Един от тези методи е почистването на козината с грис, пшенично или нишестено брашно. За да постигнете най-добър резултат, се препоръчва предварително да загреете зърнени храни или брашно в тиган до 80 градуса. Основното е, че съставките, необходими за почистване, не изгарят, в противен случай върху бялата козина могат да останат тъмни петна.

Можете да върнете оригиналния вид на пожълтялата козина, като просто я забършете с 5% разтвор на водороден пероксид. Ако жълтенето не може да бъде отстранено от първия път, тогава процедурата трябва да се повтори още няколко пъти.

За да почистите лека козина у дома, можете да използвате друг ефективен инструмент. За приготвянето му е необходимо да се смесва царевично или картофено нишесте с бензин до еднаква консистенция. Този метод е чудесен за почистване на определени силно замърсени участъци (например мазни петна, мазни яки и др.). Поставете приготвената смес върху замърсената зона, внимателно разтрийте и след това извадете пулпата от козината с четка. За да се отървете от специфичната миризма на бензин, закачете палтото за известно време, за да се проветри на балкона.

Как да почистите други продукти от кожа

Емулсия, направена от картофени кори, ще помогне за обновяване на старата козина. За да направите това, те първо трябва да бъдат счукани в блендер или да преминат през месомелачка, след което да добавите малко количество амоняк към почистването. Нанесете получения продукт върху продукт от кожа и го разтрийте добре с четка, след което внимателно извадете сместа и срешете козината.

За да почистите козина с дълга купчина (например лисица или лисица), можете да използвате обикновена трапезна сол. За да направите това, поставете продукта върху хоризонтална повърхност, поръсете го с фина сол и намажете с четка върху козината. Ако козината или шапката има силно замърсяване, тогава използвайте физиологичен разтвор - за да го направите, 3 чаени лъжички сол и 1 чаена лъжичка амоняк трябва да се разреждат с литър вода. В приготвения разтвор навлажнете четката и внимателно почистете продукта с козина.

Разтвор на сол и амоняк, приготвен у дома, ще помогне за премахване на мазно петно ​​от козината. За да направите това, в половин литър вода се разтварят 1 чаена лъжичка алкохол и 1, 5 супени лъжици. супени лъжици сол. Избършете замърсената зона с четка, предварително навлажнена с физиологичен разтвор.

Ако продуктът е направен от изкуствена кожа, тогава е много по-лесно да го почистите - просто избършете козината с каша, приготвена от прах за пране и вода.