Logo decormyyhome.com

Как да почистите кухненските прибори

Как да почистите кухненските прибори
Как да почистите кухненските прибори

Видео: Английски речник - 100 кухненски артикула - Angliĭski rechnik - 100 kukhnenski artikula 2024, Юли

Видео: Английски речник - 100 кухненски артикула - Angliĭski rechnik - 100 kukhnenski artikula 2024, Юли
Anonim

По всяко време домакините имаха проблем - как да почистват кухненските прибори. Самият процес на готвене не изглежда толкова сложен в сравнение с факта, че след това трябва да премахнете безкрайни мазни отлагания, отлагания и мащаби. За да могат ястията да върнат девствения си сияен вид, има много прости и ефективни начини.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако храната е изгорена в чугунен тиган, трябва да загреете съдовете и внимателно да го избършете с груба сол, а след това с пергаментова хартия. За да накара тенджерата да заблести, след измиване се разтрива с гореща сол.

2

Алуминиевите прибори не трябва да се почистват с железна кърпа и абразивни продукти, те перфектно се измиват в гореща вода с пране сапун или сода. За да накарате алуминиевите съдове да блестят като нови, в тях можете да сварите ябълкова кора или картофена кора.

3

Ако храната се изгори в емайлирана купа, не се опитвайте веднага да откъснете изгорелите остатъци. Необходимо е да напълните тигана със студена вода, след като гъсто поръсите дъното със сол и сода. След няколко часа мръсотията ще изчезне и ще се отмие лесно.

4

Ако традиционното варене не помогна за възстановяването на предишния блясък на сребърните ястия, варенето в концентриран бульон от чеснова люспа или в бульон от картофи за 15 минути ще помогне. След това съдовете се измиват с топла вода и сапун и се разтриват до блясък.

5

Железни тави и форми могат да бъдат защитени от ръжда и мръсотия, като следвате проста процедура. Измитите и изсушени чаршафи се намазват с растително масло и се загряват във фурна при температура 200 градуса, докато димът изчезне. На повърхността се образува тънък филм, предотвратяващ повреда на листовете.

6

Можете да се отървете от котлен камък в метална кана по следния начин: изсипете вода в чайник и доведете до кипене, след което добавете сода за хляб в размер на 3 супени лъжици на литър вода. Варете за 30 минути. След това изцедете водата и добавете разтвор от есенция оцет (50 - 70 ml на 4 литра вода). Варете отново за половин час. Везната ще омекне и ще бъде лесно да се премахне.