Logo decormyyhome.com

Как да поправим запалка

Как да поправим запалка
Как да поправим запалка

Видео: Запояване на проводник със запалка 2024, Юли

Видео: Запояване на проводник със запалка 2024, Юли
Anonim

Всички, на които е станало собственик на маркова запалка Zippo, се гордеят с покупката си. Но дори и такава надеждна система понякога се проваля. Най-често потребителят трябва да се справи с износването на кремък или фитил. За дребни ремонти и превантивна поддръжка запалката може да бъде разглобена самостоятелно. Това няма да изисква висока квалификация и няма да отнеме много време.

Image

Ще ви трябва

  • - фитил;

  • - кремък;

  • - чиста кърпа (руно);

  • - малки пинсети;

  • - бутилка с гориво.

Инструкция за употреба

1

Подгответе материали и инструменти, необходими за ремонти. Не можете да направите без пинсети или малки щипки за маникюр. В зависимост от вида на неизправността може да се нуждаете от нов кремък, фитил и бутилка газ за запалки. Почистете района, където планирате да извършите ремонт, и го покрийте с лист хартия или вестник. Внимавайте за доброто локално осветление (настолна лампа ще свърши работа).

2

Вземете запалката и изключете вложката от декоративното тяло. Оставете калъфа настрана, след като го избършете с чист памук или кърпа.

3

Обърнете вложката с главата надолу. Ще намерите филцова подплата. Повдигнете го с пинсети и огледайте пълнителя, разположен под него. Ако запалката не работи поради липса на гориво, вземете бутилка със специален бензин за запалките, залепете върха й под уплътнението и намокрете сместа за пълнене.

4

За да замените счупен или износен кремък, първо развийте фиксиращия винт. Не е необходимо да изключите уплътнението и пълнителя. Намерете задържащата пружина и я извадете. Проверете гнездото и го почистете, ако е необходимо. Поставете кремъка, подготвен за замяна в гнездото, като използвате пинсети за удобство.

5

Ако ремонтът изисква подмяна на фитила, напълно разглобете запалката. Развийте закопчалката с пружина, която притиска филцовата подложка. Извадете пълнителя с пинсети. След това вземете върха на стария фитил и го издърпайте от мястото му. Вземете нов фитил, поставете го на предвиденото за него място и сложете в кутията под формата на „змия“. Отзад издърпайте толкова фитил, колкото е необходимо за стабилна работа на запалката. Изрежете върха, ако е необходимо.

6

Сменете пълнителя. Прикрепете сглобената вложка към корпуса. Проверете колко добре работи запалката след ремонт. Избършете корпуса от прах и мръсотия с чист памук.

как работи запалка