Logo decormyyhome.com

Как да избършете дъвка от панталоните си

Как да избършете дъвка от панталоните си
Как да избършете дъвка от панталоните си

Видео: DIY-TABLE OF CEMENT AND STYROFOAM IMITATING WOOD 2024, Юли

Видео: DIY-TABLE OF CEMENT AND STYROFOAM IMITATING WOOD 2024, Юли
Anonim

Няма нужда да се разстройвате, ако откриете петна от дъвка на новите си панталони. Основното е да не се опитвате да го избършете от панталона без предварителна обработка - замърсяването ще стане по-обширно. Опитайте да премахнете теглещата маса с доказани методи.

Image

Ще ви трябва

  • - разтворители;

  • - почистващ препарат;

  • - парцали;

  • - масло;

  • - желязо.

Инструкция за употреба

1

Извадете част от дъвката, но не се опитвайте да я изстържете. След това поставете панталоните в найлонов плик и поставете във фризера за няколко часа. При втвърдяване дъвката става крехка и лесно се отстранява механично.

2

Навлажнете мястото на замърсяване с бензин или керосин и оставете за няколко минути, след което внимателно разтрийте петното с кърпа. Ако първия път нищо не работи, опитайте отново. Гумата може да бъде отстранена от бели продукти с разтворител, невъзможно е да се извършват такива експерименти върху цветни материали - ще се появи белезникаво петно, тъй като тонът ще изгори под въздействието на агресивно вещество.

3

Ако панталоните ви са от нежна материя, опитайте да премахнете петното с масло. Нанесете го върху замърсяване и оставете за няколко часа. През това време основата на венците ще се срути под въздействието на мастен състав. Навлажнете памучна подложка в същото масло и разтрийте проблемната зона. Особено добър по този начин дъвката се отстранява от коприната и кожата.

4

Опитайте да премахнете дъвката от панталоните си с ютия. Вземете няколко меки парцала. Прикрепете едно към мястото на замърсяване и го изгладете с ютия - разтеглителната маса трябва да се придържа към тъканта. Повтаряйте процеса, докато частта от „Orbit“ или „Dirol“ не остане от продукта. Ако е необходимо, избършете мръсотията с кърпа, навлажнена с керосин.

5

След обработка с бензин или керосин може да остане мазно петно ​​върху панталоните. Нанесете малко препарат за миене на съдове или средство за отстраняване на петна върху него и оставете за 20 минути. Измийте нещо в пералня с прах. В крайни случаи се свържете с химическо чистене.

Обърнете внимание

Когато боравите с разтворители, носете гумени ръкавици, за да предпазите кожата си. Опитайте се да бъдете изключително внимателни, избягвайте течността по лигавиците и не работете в близост до източници на огън. Прочетете повече за мерките за безопасност на бутилката с продукта.

как да избършете дъвките от дрехите