Logo decormyyhome.com

Как да избършете лак от дрехите

Как да избършете лак от дрехите
Как да избършете лак от дрехите

Видео: ПРАВЯ СИ МАНИКЮР С ГЕЛ ЛАК САМА ВКЪЩИ?! | #БОБИТЕСТВА 2024, Юли

Видео: ПРАВЯ СИ МАНИКЮР С ГЕЛ ЛАК САМА ВКЪЩИ?! | #БОБИТЕСТВА 2024, Юли
Anonim

Лакът не се влошава под въздействието на вода и почистващи препарати, така че не може да се отмие. Петната могат да бъдат отстранени от материала само с разтворители. Отнасяйте се изключително внимателно, за да не повредите тъканта.

Image

Ще ви трябва

  • - разтворители;

  • - миене за съдове;

  • - средство за отстраняване на петна;

  • - гумени ръкавици.

Инструкция за употреба

1

Можете да премахнете петна от лак от бели продукти с ацетон, бял спирт или разтворител. Накиснете памучна подложка, нанесете я върху мръсотията и оставете за 5-10 минути. След леко разтриване, ако лакът не се отлепи, повторете процедурата отново. Измийте предмета, за да премахнете миризмата.

2

Използвайте бензин или керосин, за да избършете лака от цветни предмети. Ацетонът може да олекоти тъканта, така че не го използвайте в никакъв случай. Намокрете чиста кърпа в разтвора и почистете проблемната зона на дрехите.

3

Ако лак на водна основа е попаднал върху дрехите ви, измийте петното преди да изсъхне. След известно време се образува упорито петно. Ако остане следа, нанесете средство за отстраняване на петна или белина за кислород (подходящо само за леки продукти). След 5-7 минути измийте предмета ръчно.

4

Кожените изделия могат да бъдат почистени от лак с авиационен бензин. Изключително нежелателно е да се използва обичайната, тъй като има остра миризма, която трудно се отстранява. Бързо избършете петното с кърпа, навлажнена в продукта, а след това просто чиста, влажна гъба. Избършете лак на водна основа със сапунена вода или растително масло. Ако трябва да изравните тона на продукта след обработка, нанесете крем за кожа.

5

Вашите усилия се провалиха? След това опаковайте дрехите си и отидете на химическо чистене. Специалистите ще ви помогнат да премахнете устойчивото замърсяване, без да повредите материала.

Обърнете внимание

Преди да работите с разтворители, носете гумени ръкавици, за да не повредите кожата си. След проветряване на стаята, в противен случай главата може да боли от остра миризма.

Полезни съвети

Ако остане мазно петно ​​върху тъканта след нанасяне на керосин или бензин, нанесете върху него течност за миене на съдове и оставете няколко часа. Сега просто трябва да изперете дрехите си с прах.