Logo decormyyhome.com

Как да се измие кръв

Как да се измие кръв
Как да се измие кръв

Видео: Ветровете на есента (The Winds of Autumn) 1976 бг субтитри 2024, Юли

Видео: Ветровете на есента (The Winds of Autumn) 1976 бг субтитри 2024, Юли
Anonim

Измиването на кръв от дрехите може да бъде както много проста, така и доста трудна задача. Всичко зависи от какъв вид плат и дали петното е изсъхнало? Можете да се справите с почти всеки кървав отпечатък, всичко зависи от времето и усилията.

Image

Инструкция за употреба

Ще ви трябва:

Студена вода

Мека четка

Прах за пране

сол

Водороден пероксид

Image

Прясната кръв се отстранява много лесно - просто поставете петно ​​под поток от течаща студена вода. Никога не мийте окървавената тъкан в гореща вода - в кръвта има много протеинови съединения и протеинът се коагулира при нагряване.

Image

Ако петното вече е попило и не се измива, разредете 2 супени лъжици трапезна сол на 1 литър вода и накиснете нещата във физиологичен разтвор за 20 минути. Избършете кръвта от тъканта с мека четка и изплакнете продукта.

Image

Напълнете мястото с водороден прекис. Оставете за пет минути и изплакнете кърпата. Ако тъканта е тъмна или нестабилна, разредете пероксида с вода и не го дръжте дълго време. Изплакнете пероксида и измийте петното с прах за прах.

Image

За много тънки и цветни тъкани с нестабилно оцветяване, опитайте да премахнете петното с лимонов сок. Нанесете сок директно върху петното, след това поръсете с прах и разтрийте с мека, мокра четка. Изплакнете в студена вода. Повторете процедурата няколко пъти, ако е необходимо.,

Image

Опитайте се да почистите стари и изсушени петна по кръвта по следната схема.

Първо накиснете продукта в много хладна вода за най-малко три часа.

Ще ви трябва прах, наречен Mender Tenderizer - омекотител за месо. Това е смес от папаин, екстракт от плодове на папая и обикновена трапезна сол. Разбъркайте го с вода в пропорция едно до две, нанесете получената паста върху петното и оставете за половин час. Изтръскайте изсушената смес с четка и изплакнете продукта. Петното трябва да изчезне.

Image

Полезни съвети:

На пазара има много химикали за отстраняване на петна. Преди да изхвърлите упоритите дрехи, опитайте да използвате някое от тях.

Разбира се, възможно е да премахнете кървави петна, но е по-добре да се опитате да избегнете подобни ситуации, след които те остават.

Image

Как да премахнете петна по дрехите