Logo decormyyhome.com

Как да измиете акрилна боя

Как да измиете акрилна боя
Как да измиете акрилна боя

Видео: Как да сменим цвета на кухненските шкафове с акрилна боя Aquachrom ECO 2024, Юли

Видео: Как да сменим цвета на кухненските шкафове с акрилна боя Aquachrom ECO 2024, Юли
Anonim

Акрилните бои са на водна основа. Следователно, попадайки на дрехи, може лесно да се пере. Но в същото време изсушената боя е трудно да се премахне. Колкото по-рано започнете да премахвате петна, толкова по-големи са шансовете за положителен резултат.

Image

Ще ви трябва

  • - Течност за миене на съдове;

  • - рафиниран бензин;

  • - оцет;

  • - бял дух;

  • - белина с кислород.

Инструкция за употреба

1

Прясното петно ​​от акрилна боя може да се изведе по следния начин. Завъртете замърсените дрехи отвътре навън. Поставете замърсена зона под поток студена вода. След това измийте петното с домакински сапун или течност за миене на съдове. Поставете продукта в барабана на пералнята и изплакнете.

2

За да премахнете петна от акрилна боя, пригответе сапунен разтвор. Изсипете гореща вода в съд, добавете малко течен сапун или прах за пране и няколко супени лъжици оцет. Потопете гъба с пяна в течността и обработете замърсената зона от периферията до центъра. След изплакнете петното с течаща вода и изсушете.

3

Използвайте стар бензин за отстраняване на стари петна. Можете да го закупите в магазина за хардуер. Поставете бяла кърпа или хартиена кърпа от грешната страна на продукта. Навлажнете тампон от памук или марля в разтворител. Избършете замърсената зона от ръбовете до средата, за да предотвратите замърсявания. Изплакнете тъканта в течаща вода и измийте както обикновено. Когато работите с газ, отидете на балкона или на улицата, ако живеете в частна къща. Също така, не бъдете в близост до източници на огън.

4

Можете да премахнете петното с бял спирт или друг наличен разтворител. Навлажнете памучна подложка в продукта и обработете мръсотията от краищата до средата. Избършете всички петна от петното с сапун за пране или средство за отстраняване на петна. Изплакнете тъканта в течаща вода.

5

За да премахнете петна от акрилна боя върху бяла кърпа, вземете кислородна белина. Поставете го върху замърсена зона на продукта и го оставете за известно време. След това изплакнете петната с течаща вода. Поставете дрехите в пералнята, задайте режима, съответстващ на типа плат, и добавете белина към праха.

как да премахнете акрилна боя