Logo decormyyhome.com

Как да ремонтирам мотор

Как да ремонтирам мотор
Как да ремонтирам мотор

Видео: ВАЗ 2106 - Ремонт двигателя (stop motion) 2024, Юли

Видео: ВАЗ 2106 - Ремонт двигателя (stop motion) 2024, Юли
Anonim

Всяка година производителите на велосипеди подобряват дизайна, но дори и при правилна грижа, най-модерният и надежден велосипед ще се нуждае от ремонт рано или късно. Възможността сами да ремонтирате мотор определено ще ви бъде полезна, особено ако обичате дълги пътувания.

Image

Ще ви трябва

  • - универсален ключ;

  • - шестоъгълник;

  • - помпа за велосипеди;

  • - отвертка;

  • - клещи.

Инструкция за употреба

1

За да направите спирачката на велосипеда по-еластична, намерете къдрава гайка с колело в основата на дръжката на спирачката. Развийте го и го закрепете с колелото. По същия начин можете да разхлабите тази гайка, за да направите спирачките по-плавни.

2

Ако кабелът се разхлаби твърде много и няма къде да развиете гайката, намерете спирачните накладки на джантата на колелото. Разхлабете фиксиращата гайка на кабела и я затегнете и затегнете винта както трябва.

3

За да изправите фигурата осем, вземете специален велосипеден ключ за плетене на игли или клещи. Заключете мотора, така че лесно да завъртите повреденото колело. Разхлабете иглите за плетене от страната, където джантата се огъва, след това затегнете иглите за плетене от противоположната страна на колелото.

4

В случай на пункция, винаги вземете велосипеден комплект със себе си. Извадете колелото от мотора (първо го откачете от спирачките). Обърнете внимание, че за да свалите колелото от планински велосипеди, се нуждаете от ексцентрик, специална гайка с дръжка.

5

Извадете гумата и камерата, като развиете капачката на зърното. След като извадите камерата, помпайте я и намерете мястото за пробиване, маркирайте я. Издухайте въздуха.

6

Залепете областта около отвора с фина шкурка, старателно почистете и подсушете. Нанесете лепило върху гумата и лепенката, оставете за няколко минути. След това здраво натиснете пластира и изчакайте поне 10 минути лепилото да изсъхне.

7

Изпомпайте и проверете дали пластирът се държи добре, ако има други пробиви. Потърсете остри предмети вътре в гумата, поставете камерата вътре, поставете я на джантата на колелото и я изпомпайте с помпата за велосипеди.