Logo decormyyhome.com

Как да измиете зелените от кожата

Как да измиете зелените от кожата
Как да измиете зелените от кожата
Anonim

Зеленката е незаменима, ако случайно се нараниш. Кожата ще заздравее по-бързо и няма да има следа от увреждане. Но ако имате важна среща, тогава трябва да се отървете от зелените петна.

Image

Ще ви трябва

Мастна сметана, растително масло, течен сапун, алкохол, сода за хляб, козметичен скраб, лимон, паста за зъби.

Инструкция за употреба

1

Нанесете мазен крем или лосион върху замърсената зона на кожата. Оставете за няколко минути и внимателно избършете маркировката от мястото с памучна подложка. Ако първият път не беше възможно да избършете зеленото, повторете процедурата. Бъдете изключително внимателни, така че на кожата да не се появи дразнене и зачервяване. Ако няма под ръка крем, използвайте зехтин или растително масло.

2

Пригответе сапунен разтвор. Изсипете гореща вода в контейнера. След това добавете малко течен сапун. Третирайте следи от блестящо зелено с памучен тампон, напоен в сапунена вода. Когато кожата се почисти, измийте с топла вода и нанесете крем.

3

Използвайте медицински алкохол, за да почистите кожата си от блестящо зелено. Разбъркайте 4-5 супени лъжици алкохол в чаша вода. След това накиснете тампон от памук или марля в течността и обработете оцветената зона. Изплакнете кожата си с чиста течаща вода, избършете я суха и нанесете подхранващ крем.

4

Смесете няколко чаени лъжички сода за хляб с вода, за да направите каша. Поставете пастата върху зеленото петно ​​и разтривайте с кръгово движение. След известно време изплакнете кожата си с чиста вода. Повторете процедурата няколко пъти. Содата за хляб е естествен абразив, следователно няма да навреди на кожата.

5

Използвайте козметичен скраб, за да премахнете петна от блестящо зелено. Нанесете малко количество върху замърсена зона и внимателно разтрийте. След това измийте с течаща вода. Повторете, ако е необходимо.

6

Нанесете малко количество паста за зъби върху петното. Втрийте нежно оцветената зона в продължение на няколко минути. Изплакнете кожата си с топла, чиста вода. Ако петното не може да се изтрие от първия път, повторете процедурата.

7

Изстискайте лимоновия сок и нанесете върху следите от зелено. Оставете в това положение за няколко минути. След това избършете кожата с памучен тампон, потопен в топла вода.