Logo decormyyhome.com

Как да обелите лепило от дънки

Как да обелите лепило от дънки
Как да обелите лепило от дънки

Видео: DIY - КАК ДА НАПРАВИМ СКРЪНЧИ, ДЪНКИ С РАЗЛИЧНИ КРАЧОЛИ 2024, Юли

Видео: DIY - КАК ДА НАПРАВИМ СКРЪНЧИ, ДЪНКИ С РАЗЛИЧНИ КРАЧОЛИ 2024, Юли
Anonim

Неправилната употреба на лепило върху дънки може да причини упорити петна. Ситуацията е сложна, ако лепилото е изсъхнало. Можете да върнете дънките си в чист вид у дома или да отидете на химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

Специално средство за отстраняване на лепило, оцет, медицински алкохол, средство за отстраняване на петна, рафиниран бензин, амоняк.

Инструкция за употреба

1

Поставете замърсените дънки в найлонов плик и поставете във фризера. Оставете за няколко часа. След това време извадете дрехите и отстранете петното от лепилото с нож или метална пила за нокти. Бъдете изключително внимателни, за да не повредите случайно тъканта. След измиване на дънките в пералня с прах за упорити петна при температура 60 ° C.

2

Купете средство за отстраняване на лепило в магазин за хардуер или голям супермаркет. Нанесете малко количество от продукта върху замърсената зона на продукта и изчакайте известно време. Преди употреба внимателно прочетете инструкциите или се консултирайте с продавача.

3

Поставете развалени дънки в леген с гореща вода. Можете също така да добавите малко количество почистващ препарат или препарат за миене на съдове. Оставете за 1-2 часа. Когато лепилото омекне, го отстранете с четка. След това изплакнете петната под течаща вода и измийте дънките както обикновено.

4

В чаша топла вода разбъркайте 1 супена лъжица оцет. Накиснете повредената част от продукта в получения разтвор за 40 минути. След това намажете с петна лепилото, докато напълно изчезне. Измийте дънките в топла сапунена вода. По този начин можете да премахнете свежо петно ​​от супер лепило.

5

Изплакнете петното от PVA лепило под поток топла вода. Ако е необходимо, можете да намажете дънките с средство за отстраняване на петна или сапун за пране. Старите петна изискват допълнителна обработка. Навлажнете памучна подложка в оцет или медицински алкохол и нанесете върху замърсена зона. След известно време отмийте петното.

6

Използвайте рафиниран бензин, за да премахнете следи от лепило Moment. Разтворителят може да бъде закупен в магазин за хардуер или хардуер. Изпечете петното с памучна подложка, потопена в бензин. Оставете в това положение за 10-15 минути. След механично отстраняване на капки лепило. Ако след отстраняване на петна останат мазни петна, използвайте амоняк или препарат за миене на съдове. Изплакнете тъканта под течаща вода и измийте с прах за упорити петна.