Logo decormyyhome.com

Как мога да използвам сода

Как мога да използвам сода
Как мога да използвам сода

Видео: Сода за хляб в градината 2024, Юли

Видео: Сода за хляб в градината 2024, Юли
Anonim

Сода. Тя е в почти всеки дом. Всички помнят опаковката му, чийто дизайн не се е променил от няколко десетилетия. Най-често содата се използва рядко, понякога една опаковка може да стои на рафт няколко години. Содата не е толкова скъпа и с нейната помощ можете да решите много ежедневни проблеми, но не всеки знае за полезните свойства на това бяло вещество.

Image

сребърен

Бижутата или приборите за хранене, изработени от този метал, отдавна се смятат за рядкост. За съжаление, на сребърната повърхност с течение на времето се появяват тъмни петна. Можете да се отървете от тях по следния начин. Първо трябва да вземете голям контейнер и да го покриете с фолио. След това налейте гореща вода и добавете 100 г сода и същото количество сол. След това накиснете сребърните продукти в този разтвор за 30 минути, изплакнете, избършете със суха мека кърпа. Тъмните петна ще изчезнат.

Бели маратонки

Белите обувки винаги ще бъдат на мода. Но петната по него се виждат най-добре. Не всеки начин ще им помогне да премахнат най-високото качество и да възстановят белотата на любимото си нещо. За да освежите цвета, трябва да смесите в контейнера 2 супени лъжици сода, супена лъжица водороден прекис и супена лъжица вода. Разбъркайте добре сместа. Използвайте четката за зъби, за да нанесете получената суспензия върху повърхността на обувката на два слоя. След нанасяне, оставете маратонки за 3-4 часа на слънце. След известно време сместа ще изсъхне. Трябва да се премахне. Както можете да видите, маратонките станаха с няколко нюанса по-светли.

баня

Място, където можете да се отпуснете след тежък ден. С течение на времето и банята започва да придобива плака. За да се отървете от него, трябва да вземете 4 литра вода, добавете ¼ чаша сода, чаша алкохол и ½ чаша оцет. Получената смес се нанася върху стените на банята. Оставете за 20 минути. Изплакнете банята. Ако резултатът не е задоволителен, процедурата може да се повтори.