Logo decormyyhome.com

Как да си купим кафе машина

Как да си купим кафе машина
Как да си купим кафе машина

Видео: МАШИНА для ребенка. Купили в подарок Электромобиль 2024, Юли

Видео: МАШИНА для ребенка. Купили в подарок Электромобиль 2024, Юли
Anonim

Кафе машина - машина, която напълно автоматизира процеса на приготвяне на кафе от смилане на зърна до разливане в чаши. Когато избирате кафе машина, определете важните за вас параметри.

Image

Инструкция за употреба

1

Вижте обема на резервоарите. По принцип кафе машините имат резервоари за зърно или смляно кафе, за вода, за мляко и за използвано кафе. Ако сте любител на сутрешното еспресо, малък модел ще ви подхожда. Ако често имате гости или сами редовно правите кафе, имате нужда от по-голям модел. Любителите на капучино трябва да се грижат за големия размер на резервоара за мляко.

2

Обърнете внимание на вида кафе, което машината използва. Най-удобно е, ако устройството може да използва както зърно, така и смляно кафе. Стандартна кафе машина приема мляно кафе за 1-2 порции, модели с кафе на зърна - от 120 до 350 грама.

3

Вземете интерес към функционалността на устройството. Той трябва да има функции за регулиране на температурата на водата, правилния обем на напитката и регулиране на потока на млякото и водата. Контролът върху температурата на водата е много важен показател, зависи от това дали кафето ще бъде перфектно или ще бъде подготвено или сварено. Ако искате независимо да определите вкуса и текстурата на напитката, ще ви е необходима функцията за контрол на количеството вода в чашата.

4

Обърнете внимание на функцията на способността да се регулира смилането на кафе от големи към по-малки. От смилането на кафето зависи времето на приготвяне на напитката и нейното качество.

5

Попитайте за функцията за мляко за печене, от която любителите на капучино, лате и макиато определено ще се нуждаят.

6

Изберете кафе машина с функция за загряване на платформата за чаша, за да създадете перфектното кафе.

7

Погледнете водните филтри. Качеството на напитката зависи от чистотата на водата, а експлоатационният живот на кафемашината - от намаляване на количеството котлен камък. Стандартният найлонов филтър е проектиран за 50 литра вода. Филтърът за еднократна употреба изисква постоянна подмяна. Има модели с усъвършенстван найлонов филтър, който е покрит с титаниев нитрид.

8

Научете за такъв важен показател за качеството на кафе машината, като времето за приготвяне на напитката. Любителите на кафе знаят, че всеки вид напитка изисква различно време за приготвяне. За да приготвите 30 ml еспресо, така че напитката да не се окаже горчива, отнема около 25 секунди, за капучино или лате трябва да се добавят още 10-15 секунди, за да се разпече млякото. Уверете се, че докато приготвяте например еспресо и лате, времето за създаване на напитки не се увеличава.