Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на гнила риба

Как да се отървете от миризмата на гнила риба
Как да се отървете от миризмата на гнила риба

Видео: Автоматична Машина за Вакуумиране на Опаковки за Храна #04217 | 4Sales.bg 2024, Юли

Видео: Автоматична Машина за Вакуумиране на Опаковки за Храна #04217 | 4Sales.bg 2024, Юли
Anonim

По правило миризмата на гнила риба често преследва дрехите ни. И не става въпрос за това колко често го изтривате. Основното нещо е правилната грижа. Простите народни съвети ще ви помогнат да се отървете от този проблем.

Image

Инструкция за употреба

1

Можете да премахнете неприятната миризма на риба от дрехите, като измиете. За да направите това, ще ви трябва: 2 супени лъжици 9% разтвор на оцет, 2 литра гореща вода, пране сапун. Смесете оцет с вода. В получения разтвор накиснете дрехите си за 30-40 минути. След това разтегнете нещото добре със сапун за пране. Запомнете: колкото по-тъмна е лентата на сапуна за пране, толкова по-алкална ще бъде и по-добре ще премахне всички миризми.

2

Концентриран разтвор на натриев хлорид също ще ви помогне да се справите с проблемната миризма на гнила риба. За да направите това, накиснете дрехите си 20-30 минути преди миене. След това го измийте в пералня с добавяне на обикновен прах и балсам.

3

Леките дрехи изискват специални грижи. На едро ренде натъркайте лента сапун за пране и го разтворете в топла вода. Сварете дрехите си в получения разтвор за 30-40 минути. След това го изплакнете добре, като добавите малко трапезен оцет.

4

Можете да се отървете от миризмата на гнила риба върху дрехи с лимонена киселина. За това ще ви трябва: 1 супена лъжица лимонена киселина, 10 литра вода. Разредете лимонената киселина във вода и измийте дрехите в получения разтвор. Това е доста прост, но ефективен метод. Можете също така да замените лимонената киселина с почистващ препарат или детергент със съответна миризма. Единственото условие е спазването на пропорциите.

5

И, разбира се, не забравяйте за правилното изсушаване на бельо. Много често неприятната миризма на дрехи се появява при лошо изсушени неща. Веднага след измиване окачете прането на балкона или лоджията. Ако апартаментът ви ги няма и сушите дрехите си в банята, не затваряйте вратата в никакъв случай. Запомнете: стаята, в която сушите дрехи, трябва да бъде добре проветрена.

миризмата на гнила риба