Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от блистери върху шперплат

Как да се отървете от блистери върху шперплат
Как да се отървете от блистери върху шперплат

Видео: 10 Bedroom, Bathroom, and Kitchen Cabinet Facelifts for Small Space 2024, Юли

Видео: 10 Bedroom, Bathroom, and Kitchen Cabinet Facelifts for Small Space 2024, Юли
Anonim

Подуването на шперплат най-често се появява в резултат на дългосрочната му работа или при използване на нискокачествено лепило. Хвърлянето на такива мебели, разбира се, не си струва, защото нередностите могат да бъдат елиминирани. Днес има два от най-популярните начини за възстановяване на шперплат.

Image

Така че, за първия метод се нуждаем от ютия, влажна кърпа и купчина стари книги. На повърхността трябва да се постави влажна кърпа и след това да се нагрее с ютия. Високата температура ще омекоти и изравнява зоната, след което ютията може да бъде отстранена.

Така че по време на периода на охлаждане няма деформации, трябва да поставите купчина книги върху шперплат. Книгите трябва да стоят няколко часа, докато лепилото изсъхне.

Има моменти, когато първият метод не помага. Най-често това се случва, ако лепилото е загубило своите закрепващи свойства.

Първата стъпка е да се направи кръстообразен разрез, чийто център е в средата на отока. Най-лесният начин да направите разрез е с остър нож със заточено острие. След това една от страните на подуването трябва внимателно да се повдигне (ако е твърде твърда - навлажнете с вода) и извадете останките на старото лепило изпод нея. След това PVA лепило се нанася върху цялата повърхност с помощта на обикновена четка.

Сега отстранете изпъкналия излишък от лепило и отгоре на отока поставете лист хартия и изстискайте, като използвате същата купчина книги. След няколко часа лепилото ще се втвърди и товарът може да бъде отстранен. Ако сте свършили правилно цялата работа, ще получите равна и устойчива повърхност, която в бъдеще може да бъде нанесена само със слой довършителен материал.