Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от петна от чай

Как да се отървете от петна от чай
Как да се отървете от петна от чай

Видео: ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ КАФЯВИ ПЕТНА ПО ЛИЦЕТО ЗА 15 МИНУТИ С МАСКА ОТ МАНДАРИНА - ЛИМОНОВА КОРА - ГРИЖА ЗА 2024, Юли

Видео: ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ КАФЯВИ ПЕТНА ПО ЛИЦЕТО ЗА 15 МИНУТИ С МАСКА ОТ МАНДАРИНА - ЛИМОНОВА КОРА - ГРИЖА ЗА 2024, Юли
Anonim

Много домакини успяха да се убедят - петна от чай, както и от друга напитка за боядисване на кафе, много трудно се отстраняват от дрехите, особено ако не са измити веднага след разсипване на вещества върху тях. Колко обидно, ако жълто, кафеникаво и достатъчно светло петно ​​разваля появата на скъпи дрехи, килим, плат върху мека мебел. В този случай индустриалните средства за отстраняване на петна адекватно държат защитата. Но ако те не са под ръка, прости домашни средства ще помогнат да се отървете от петна.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако петното от чай е свежо, го отстранете с трапезна сол, смесена с глицерин. Поставете кашата от тези две съставки върху петното, изчакайте, докато поеме съдържанието му. Сега разтегнете нещата по обичайния начин, например, в автоматична машина.

2

По същия начин използвайте друга смес за отстраняване на петна от чая - същата трапезна сол, но смесена с половин чаена лъжичка амоняк. Избършете петното със смес, измийте дрехите в сапунен разтвор, изплакнете.

3

На леки покривки отстранете петна от чай с амоняк, като разтворите една супена лъжица от него в литър вода. Поставете ненужната чиста бяла кърпа под покривката, където е петното. Сега навлажнете гъбата в разтвора и разтрийте петното. Тя трябва да "отиде" на тъканта под покривката. По същия начин отстранете петното от покривката с помощта на разтвор на лимонена киселина (супена лъжица на литър вода).

4

Водородният пероксид добре премахва петна от чай от белите тъкани. Дори и петното да се появи върху тях отдавна. Навлажнете памучна вата в нея и разтрийте петното. След 15 минути измийте предмета с хладна вода.

5

Глицеринът, разреден с вода (супена лъжица на литър), отлично премахва чаеното петно ​​от тапицерията на тъканите на мебелите, от килима. А с вълна и коприна отстранете петна с неразреден глицерин, като навлажнете гъба или памучен тампон в нея. Избършете повредената зона върху тъканта, след 10 минути размажете областта с хартиена кърпа, измийте дрехите в топла вода и сапун.

6

Цветните елементи с петна от чай се поддават на 10% разтвор на боракс. В него трябва да навлажнете руното и да избършете петната. След това продуктът трябва да се изплакне в топла сапунена вода.

Обърнете внимание

Петната от чай се отстраняват добре със следните средства, използвани във водни разтвори: млечна киселина, оксалова киселина, белина. Такива вещества обаче са трудни за намиране в продажба, затова използвайте по-достъпни средства за премахване на петна от кафе или чай.