Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от лошата миризма по дрехите

Как да се отървете от лошата миризма по дрехите
Как да се отървете от лошата миризма по дрехите

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Неприятните миризми по дрехите често стават причина за смущение и недоумение, които са познати на мнозина. Постоянното измиване с добавяне на различни балсами, използването на парфюми само маскират неприятна миризма. Редовното изветряне в продължение на няколко дни на студа или просто на чист въздух понякога не ни спасява от неприятната миризма. Време е да използвате народни методи.

Image

Ще ви трябва

  • - кафе или мента;

  • - винил покривало за дрехи;

  • - оцет;

  • - прах за пране;

  • - сода за хляб.

Инструкция за употреба

1

Отстранете тютюневата миризма от връхните дрехи. Направете кутия за аромат: изсипете кафените зърна в чинийка. Поставете чинийка върху радиатор или уред, който поддържа постоянна топлина. В близост до кутията с аромат окачете връхни дрехи, които трябва да бъдат премахнати от неприятната миризма.

2

Поставете външното облекло (палто, палто от овча кожа), което трябва да се отървете от неприятната миризма, във виниловата покривка и го окачете. В долната част на кутията поставете консерва или отворена торбичка с прясно смляно кафе. Закрепете капака, така че ароматът на кафе да напоява дрехите. Разбърквайте кафе ежедневно и проверявайте миризмата на дрехи. Не забравяйте да затваряте капака всеки път, за да запазите миризмата вътре. Повторете тези стъпки, докато външното облекло не мирише на кафе. Това може да отнеме няколко дни или седмица. Когато дрехите миришат на кафе, извадете го от калъфа и го закачете на чист въздух за няколко часа или докато придобие свежа миризма.

3

За да се отървете от неприятните миризми по дрехите, повторете процедурата, ако е необходимо. Вместо кафе, можете да използвате мента. Поставете ментата в торба с дрехи или, ако размерът на дрехите позволява, просто увийте мента в нея.

4

Премахване на плесен. Пригответе разтвор на прах и оцет в съотношение 1: 2 на 10 литра вода и накиснете дрехи в него за 30-40 минути. Измивайте дрехите с редовен препарат за пране. Изсушете го на добре проветриво място под въздействието на слънчевата светлина.

5

Премахване на странна миризма. Смесете сода за хляб с прах в съотношение 1: 2. Изперете дрехите, като добавите получената смес към вода. Сухи неща.

Ако сушилнята се изключи преди дрехите да изсъхнат до края и нещата ви започнаха да миришат неприятно, нанесете сода за хляб и изсушете дрехите. Содата абсорбира всички неприятни миризми.

  • мухлясала миризма върху дрехите
  • Как да премахнете киселата миризма от дрехите