Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от петна от мастило

Как да се отървете от петна от мастило
Как да се отървете от петна от мастило

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

Ако върху дрехите ви се появят петна от мастило, не бързайте да се разделяте с любимото си нещо. Можете да се отървете от замърсяването у дома, като използвате импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Глицерин, амоняк, сода за хляб, водороден прекис, терпентин, трапезна сол, лимонов сок, керосин, горчица на прах.

Инструкция за употреба

1

Използвайте глицерин за премахване на стари петна от мастило. Накиснете оцветения продукт във вода с добавен глицерин. Оставете за 15-20 минути и изплакнете. След това измийте дрехите в топъл сапунен разтвор.

2

Разтворете 1 чаена лъжичка амоняк и 2 чаени лъжички сода за хляб в чаша топла вода. Намокрете памучен тампон в получения разтвор и избършете замърсената зона от периферията до центъра. Когато петното изчезне, изплакнете кърпата в течаща вода и измийте в пералня с прах за трудни петна.

3

Смесете 1 чаена лъжичка водороден прекис и амоняк. Работете мастиленото петно ​​от ръбовете до средата, докато петното напълно изчезне. След като изперете дрехите, както обикновено. Този метод е идеален за почистване на бели тъкани.

4

Вземете равни пропорции терпентин и амоняк. Избършете замърсената зона на дрехите с памучна подложка, напоена с разтвор. След това изплакнете продукта в течаща вода. По този начин могат да се премахнат дори стари петна.

5

Поставете замърсените дрехи на масата в сплескано състояние. От грешната страна прикрепете хартиена кърпа или бяла кърпа. Поръсете петна от мастило с фино смляна трапезна сол. След това изсипете лимонов сок. Оставете за няколко минути и изплакнете третираната зона под течаща вода.

6

Потопете памучен тампон в керосин и избършете мастиленото петно. Изплакнете дрехите в много вода и измийте в топла сапунена вода. Керосинът може да се използва за почистване на вълнени тъкани.

7

Смесете горчицата на прах с вода, за да се получи мека паста. Поставете сместа върху замърсено място на дрехите и оставете за един ден. След това време отстранете горчицата с четка за дрехи. Измийте плат в перална машина с висока активност.

8

Изсипете топло мляко в контейнера и потопете замърсеното облекло за няколко часа. Ако петното е твърде голямо, периодично сменяйте течността. След тази процедура измийте продукта в топъл сапунен разтвор с добавяне на няколко капки амоняк.