Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от потните обувки

Как да се отървем от потните обувки
Как да се отървем от потните обувки

Видео: 10 creative DIY projects that will revamp your shoe storage 2024, Юли

Видео: 10 creative DIY projects that will revamp your shoe storage 2024, Юли
Anonim

За съжаление, много хора трябва да се справят с проблема с миризмата на пот в обувките. Особено разочароващо е да намерите такава „изненада“ в почти нови, наскоро закупени обувки. Как да се отървете от обувките с пот?

Image

Ще ви трябва

  • - чай;

  • - дъбова кора;

  • - сол;

  • - калиев перманганат;

  • - амоняк;

  • - сода за хляб;

  • - водороден пероксид;

  • - дезодорант за обувки;

  • - ароматни стелки;

Инструкция за употреба

1

Основната причина за неприятните миризми при обувките е прекомерното изпотяване. Освен това самата пот няма мирис - нейните компоненти са вода и сол. Причината за "аромата" е активният растеж на бактериите. Затворените обувки, изработени от синтетични материали, допринасят за това възпроизвеждане. Изкуствена кожа, изкуствена кожа, бои и лепила с лошо качество създават благоприятна среда за живота на микроорганизмите. За да не започнат новата обувка да „мирише“ след няколко дни, се препоръчва да се даде предпочитание на естествените материали, когато купувате. В топлия сезон се опитайте да носите отворени обувки. Препоръчва се да сменяте обувките, когато идвате на работа през зимата. Ако е възможно, не носете един чифт обувки два дни подред.

2

Невъзможно е да се отървете от обувките от пот, без да предотвратите размножаването на бактерии по кожата на краката. Ето защо трябва да спазвате простите правила за лична хигиена. Мийте краката си със сапун всеки ден, а ако е необходимо и няколко пъти на ден. При прекомерно изпотяване се препоръчва използването на солни бани. За да направите това, пригответе разтвора със скорост: една чаша груба сол в два литра вода. Задръжте краката си в солена баня за няколко минути и след това изсушете с кърпа, без да отмивате разтвора. Също така ваните със слаб разтвор на калиев перманганат, отвари от дъбова кора, градински чай, шипка или хвощ също могат да се справят с проблема.Изберете дезодориращ прах, прах или талк, Уверете се, че продуктът съдържа алуминиев хлорид хексахидрат. Третирайте пръстите на краката след всяко измиване.Опитайте се да изберете чорапи или чорапогащи, изработени от естествени материи. Никога не носете един чифт повече от един ден.

3

Използвайте специален дезодорант за обувки - прилагайте го два пъти на ден. Вземете специални ароматни стелки. Сменяйте ги редовно.

4

За да премахнете и без това неприятната миризма от обувките, можете да използвате "народни" методи. Вземете чаена листа или дъбова кора. Дъбовата кора първо трябва да бъде смачкана. Увийте в парцал и поставете в обувки, оставяйки там за една нощ. Избършете обувките вътре с амоняк, водороден пероксид или слаб разтвор на калиев перманганат.Излейте сода за хляб в обувките и оставете за 12-15 часа.