Logo decormyyhome.com

Как да направите женска от мъжки колан

Как да направите женска от мъжки колан
Как да направите женска от мъжки колан

Съдържание:

Видео: КАК ДА НАПРАВИМ ШПАГАТ 2024, Юли

Видео: КАК ДА НАПРАВИМ ШПАГАТ 2024, Юли
Anonim

Какво е колан? За мъжете това е гардероб, който има само функционално, практическо значение. Но за жените този аксесоар има съвсем различно значение - с негова помощ дамите подчертават чертите на фигурата, фокусират се върху определена дреха или я използват като декорация.

Image

Коланите за жени и мъже имат кардинални разлики по отношение на завършеност, тип закопчалка, ширина, цвят и материал. Мъжката версия е лишена от всякакви излишъци, тя е проста и надеждна, служи единствено за комфорт, тоест за поддръжка на панталони. Женските колани могат да бъдат с различна ширина, със сложни катарами с най-необичайна форма, цветната им схема няма граници, а за украсата им се използват различни материали. Освен това дамите им носят не само с някаква практическа цел, но по-често като декорация и не само в кръста, но и на китката, глезена и дори вместо вратовръзка. Често жените се намесват в коланите на мъжете, използвайки ги във вида, който е такъв или правят малки промени в неговия дизайн.

Как да сменим мъжки колан

Много е просто да превърнете мъжки колан в женски, за това е достатъчно да го украсите с лъскави детайли от мъниста, кристали или камъни. Отличен резултат е комбинацията от обемни мъжки колан с тънки панделки от сатен или кадифе. В колекциите от дамски рокли на изтъкнати модни дизайнери често можете да видите широк колан от плътна кожа, сплетен с тънка метална верига в контрастен цвят. Такъв аксесоар върви добре както с комплект панталон, така и с рокля, изработена от тънка ефирна материя.

Масивните мъжки колани, украсени с обемни пайети, флорални, геометрични щампи от плат или направени с бои за кожата с помощта на четки с различна дебелина, изглеждат страхотно на тънък талиум за жени.

Като завършек можете да използвате тънък женски колан с контрастен цвят, като го залепите върху повърхността на мъжкия. Многослойният ефект се създава лесно с помощта на текстилни материали, фиксирани върху кожената основа на мъжкия колан, и е възможно да се използват тъкани от един и същи цвят с различни текстури или многоцветни със същите тъкани нишки.

Мъжкият колан обикновено е оборудван с масивна катарама или закопчалка. Не бива да се отървавате от него, защото именно с негова помощ можете да направите талията още по-тънък, да привлечете вниманието към него и да подчертаете миниатюрата и женствеността. Ако трябва да заглушите ключалката малко, можете да я боядисате в цвета на колана или основната рокля.