Logo decormyyhome.com

Как да използвате спящи листа от чай

Как да използвате спящи листа от чай
Как да използвате спящи листа от чай

Съдържание:

Видео: Yarrow healing powder and anti-flu tea 2024, Юли

Видео: Yarrow healing powder and anti-flu tea 2024, Юли
Anonim

Една добра домакиня няма да бъде пропилена за нищо - дори такова на пръв поглед безполезно нещо като спящ чай за приготвяне! Най-често хората го изхвърлят и пестеливите стюардеси са измислили много начини за ползотворното му използване.

Image

Тор и дренаж на почвата

За стайни растения и градински насаждения, чаят за приготвяне на чай е отличен тор и дренажен субстрат. За целта е необходимо да изсушите чайните листа върху сито или телена поставка, да съберете достатъчно количество от нея и след това да я смесите със земята в саксия за цветя или в градината.

Средства за почистване на килими, килими и мека мебел

Чаена вара има способността да абсорбира прах и мръсотия - също като мокри дървени стърготини. За да почистите и освежите килима или тъканта на тапицерията на мека мебел, трябва да разстелите мокрите чаени листа по повърхността, която трябва да почистите, да изчакате 10 минути и след това да измиете с четка или метла цели чайни листа. Това е чудесен вариант за мокро почистване, когато пространството се почиства не само от видими частици прах и мръсотия, но и от микроскопичен и много вреден фино диспергиран прах, който мокрото заваряване привлича към себе си.

Компрес за очи

Можете да използвате чаени торбички, но те, за съжаление, често съдържат багрила и други химикали. Ето защо е по-добре да използвате естествени спящи листа от чай, обвиващи чаени листа в марля или салфетка. Компресът трябва да е достатъчно влажен; ако имате нужда да парите и омекотите кожата, тогава компресът трябва да е топъл, а за да попиете тъмните кръгове под очите - напротив, студен: можете да поставите чайните листа в хладилника преди употреба.

Неутрализатор на миризма

Случва се при готвене на ястия с упорита миризма, например риба, тиган или тиган да абсорбира тази миризма и тя не изчезва за дълго време. В този случай можете да добавите чаените листа, които сте сварили в чиниите, добавете малко вода, кипете 2-3 минути и охладете. Изсипете съдържанието на съда или тигана в канализацията и след това изплакнете по обичайния начин.