Logo decormyyhome.com

Как да използвате остатъци

Как да използвате остатъци
Как да използвате остатъци

Видео: Как да използвате безплатен газ от зеленчуци 2024, Юли

Видео: Как да използвате безплатен газ от зеленчуци 2024, Юли
Anonim

Опитвайки се да използваме крайния сапун докрай, понякога получаваме много отрицателни емоции, причинени от неудобството при боравенето с малки остатъци. Всъщност, проявявайки малко въображение, можете да направите много полезни неща от ненужни парчета и дори да придобиете ново хоби, което се състои в създаването на ръчно изработен сапун.

Image

Инструкция за употреба

1

Изсушете остатъка, за да го използвате за прехвърляне на шарки върху плат или боя върху други повърхности. Изсушени остатъци, натрошени на ренде, могат да се добавят към банята за маникюр. Като добавите бебешко масло към сапунени стружки, можете да получите чудесен заместител на пяната за баня.

2

Съберете голям брой остатъци, поставете ги в пластмасов буркан и сложете за кратко в микровълновата. Загрейте ги, докато образуват течна маса. Разбъркайте го до гладкост, добавете няколко капки етерично, слънчогледово или зехтин. Когато масата изстине, получавате нов сапун. Добавете към него кафена лупа и луфа, за да направите ексфолиращ сапунен скраб. За да добавите ориенталски нотки към сапуна, използвайте смляна канела и други подправки.

3

Освежете стария сапун, като го накиснете във вода и прикрепите остатъци към него. За да осигурите трайността на новия "дизайн", го увийте с филм и загрейте в микровълновата. Този метод без отпадъци ще ви позволи да получите оригинални форми и комбинации от цветове. Направете възглавница за игли от сапун, като я поставите в хубав калъф. За да измиете неща, които миришат добре, сложете ароматни остатъци в чекмеджето. Направете кърпа от парчета сапун, като ги поставите в ленена торбичка.

4

Използвайте остатъците от сапун за пране за почистване на мръсни съдове: добавете сапун, натрошен сапун, канцеларски лепило и сода пепел в резервоар с вода и врящи тигани, пушени съдове и други трудни за почистване съдове в този разтвор за 15 минути.

5

Поставете остатъците в пластмасова мрежа, в която се продават зеленчуци и плодове, и я завържете добре. С такава домашна пералня лесно можете да почистите ръцете си след работа със земята или фиксиране на автомобила. Поставете остатъците в стария чорап, завържете го добре и го поставете в пералнята заедно с мръсното пране. В резултат на това нещата ви ще станат по-чисти и ароматни.