Logo decormyyhome.com

Как да използвате коледното дърво след празниците

Как да използвате коледното дърво след празниците
Как да използвате коледното дърво след празниците

Видео: Оригами хартиено коледно дърво | DIY коледна украса 2024, Юли

Видео: Оригами хартиено коледно дърво | DIY коледна украса 2024, Юли
Anonim

Новогодишните празници са шумни, а зелената красавица все още ви радва със своята украса. Ако е жалко да изпратите живо коледно дърво в кошчето, опитайте се да намерите нейното приложение.

Image

Инструкция за употреба

1

Направете си здрава маска за коса. За да направите това, поставете няколко смърчови клонки в емайлиран тиган и го напълнете с вода, за да скриете напълно иглите. Варете 1 час. След това влейте бульона в продължение на 20 минути. Прецедете и отцедете в керамичните чинии, като добавите 1 бит протеин и няколко капки ракия. Нанесете получената маска върху косата, увийте в кърпа и задръжте за 40 минути. Измийте косата с шампоан. Тази маска облекчава косата от сухота и чупливост.

2

Добавете смърнов бульон във ваната. За да приготвите такава отвара, съберете 1 кг смърчови клонки, залейте ги със студена вода и варете на слаб огън за 30 минути. Поставете бульона на топло място за 12 часа. Инфузията за ваните е готова. Вземете такава вана за не повече от 15 минути. Банята облекчава умората, спира възпалението. Прави кожата еластична и еластична.

3

Направете игла за разпадане в матрака. Сънят на такъв матрак ще бъде спокоен и ведър.

4

Направете смърчови игли за студена паста. За целта отделете иглите от клоните и ги превъртете през месомелачката. В получената маса добавете 1-2 супени лъжици мед, разбъркайте старателно, поставете в стъклен буркан и поставете в хладилник. Можете да приложите този компрес върху гърдите и да направите инхалация.

5

Опитайте да направите желе от смърчови игли. Сварете 1 kg игли под капак в 0, 5 l вода на слаб огън за 1 час. Прецедете получения бульон през сито, добавете литър вода и добавете разредения желатин и захар. Гответе още 2 минути. Изсипете желе в порционни чинийки. Ще се окаже вкусно и полезно при настинки.

Обърнете внимание

Рецептите, дадени в статията, са предназначени за използване на смърчови клони и игли. Въпреки това, ако е необходимо, те могат да бъдат заменени с бор.

Полезни съвети

Моля, обърнете внимание, че ако сте закупили коледно дърво в саксия, то след празниците може да бъде трансплантирано в откритата земя, ако не планирате да го използвате отново в къщата.