Logo decormyyhome.com

Как и с каква помощ да се премахне запушването в мивката

Как и с каква помощ да се премахне запушването в мивката
Как и с каква помощ да се премахне запушването в мивката

Съдържание:

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

Запушване в мивката може да възникне поради запушване на тръбите за източване или образуване на мазен слой върху тяхната повърхност. В първия случай водата спира да тече напълно, във втория застоя и навлиза в канализацията много бавно. Можете да премахнете блокирането без помощта на водопроводчик, ако използвате химикали или специални устройства за почистване на тръбите.

Image

Отстраняване на отпушване на запушване

Буталото е специално устройство, състоящо се от дръжка и гумена основа. Може да се използва, когато в мивката има много вода, не се изисква отстраняване на излишната течност. Буталото създава разлика в налягането, което премахва тапата, което пречи на преминаването на вода.

Можете да използвате бутало в кухнята и в банята. Обикновено устройството помага за премахване на задръстванията на въздух, което също може да причини запушвания. Но след това физическо въздействие се препоръчва промиването на тръбите с химикали, за да се разтвори всичко, което може да се забие в тръбата.

Отстраняване на химически блокажи

Ако водата изобщо не изтече, има вероятност косата, храната или други компоненти да са попаднали в канализацията. Те създадоха корк за разтваряне. Специалните химикали ви позволяват да направите това за 1-3 часа. Преди да ги използвате, течността, която не изтича, трябва да се отстрани. Отстранете излишната вода с парцал и след това изсипете подходящ разтвор в отвора за източване.

Изберете блокер, подходящ за определени видове тръби. Например „Mole“ е създаден за метални повърхности. Но има универсални средства за всякакви материали, те са най-популярните и безопасни за източване. Можете да използвате всякакви химически съединения от този вид само с ръкавици; контактът с кожата може да предизвика дразнене.

Лекарството действа върху тапата, разделяйки го. Разтваря косата, продуктите и блокирането изчезва. Времето на излагане на корк зависи от марката на продукта, посочено е на опаковката.

Елиминиране на физически блокажи

Премахването на блокирането е възможно чрез физическия метод с помощта на водопроводен кабел. Това устройство е дълго 3 метра, което се вкарва в тръбата и създава проход за вода на мястото на запушване. В единия край на кабела има пробивен връх, в другия - устройство за въртене. Премества се с кръгово движение, което ви позволява да направите дупка в корка и да премахнете мръсотията на техните тръби.

Има механични и електрически кабели. По време на въртенето причината за запушването може да плава надолу по тръбата или може да бъде отстранена на повърхността. Например, ако причината за запушването се дължи на гъба или парцал, тя може да бъде отстранена на повърхността от използваното устройство.