Logo decormyyhome.com

Как и как да почистите месинга

Как и как да почистите месинга
Как и как да почистите месинга

Съдържание:

Видео: "Говорим и показываем": "Наследница Вольфа Мессинга" 2024, Юли

Видео: "Говорим и показываем": "Наследница Вольфа Мессинга" 2024, Юли
Anonim

Месингът е една от най-разпространените сплави, използвани в съвременното производство на вътрешни елементи от различни части и устройства, използвани в националната икономика. Също така месингът е идеален материал за производството на различни декоративни изделия, тъй като е доста лесен за обработка и има отлични антикорозионни свойства.

Image

С времето месинговият продукт може да загуби първоначалния си вид, да избледнее, да натрупа слой мазнини и мръсотия по повърхността. Много е просто да върнете продукта на предишната си красота - просто трябва да използвате един от простите, но ефективни методи за почистване.

Процес за почистване на месинг

На първо място, месинговият продукт трябва да се измие старателно под поток топла вода, като се използва сапун или леко концентриран препарат. Понякога, ако мръсотията е дълбоко вкоренена на повърхността на продукта, тя може да се намаже с четка за зъби, като се използва прах за зъби или паста за зъби като абразивен материал.

За да премахнете по-сериозни замърсители от повърхността на месингов предмет, можете да използвате народен лек - така нареченото тесто с оцет. Този инструмент отлично почиства месинга не само от мазнини и замърсявания, но и ефективно се бори срещу окисляване на повърхността на сплавта.

Приготвянето на оцетен сапун е съвсем просто. Необходимо е внимателно да смесите равни части оцет и вода, добавете малко брашно и омесете тестото. След това полученото вещество трябва да се нанесе върху проблемната зона и да се остави да изсъхне. За известно време оцетната киселина ще реагира с окислена повърхност, а брашното ще се превърне в отличен адсорбент.

За да почистите оцетно тесто от повърхността на месингов продукт, можете да използвате четка за зъби. Между другото, този инструмент е много ефективен при почистване на медни продукти.