Logo decormyyhome.com

Как да съхраняваме сезонни обувки

Как да съхраняваме сезонни обувки
Как да съхраняваме сезонни обувки

Видео: 10 Closet Layout Ideas 2024, Юли

Видео: 10 Closet Layout Ideas 2024, Юли
Anonim

Правилната грижа за обувките ви позволява да се наслаждавате на нейната красота и комфорт за дълго време. Но не забравяйте, че за да поддържате ботуши или обувки в добра форма, важно е и как се съхраняват през периода, когато не се използват.

Image

Ще ви трябва

  • - чиста кърпа или гъба;

  • - продукти за грижа за обувки;

  • - картонени или пластмасови кутии за съхранение;

  • - вестници или специална хартия;

  • - торби със силикагел.

Инструкция за употреба

1

Подгответе обувките си за съхранение. За да направите това, отстранете мръсотията от повърхността му с влажна кърпа или гъба. Не поставяйте обувки под течаща вода. Ако използвате специален шампоан за кожени изделия, напълно отстранете пяната с гъба. Избършете повърхността със суха кърпа. За почистване на обувки, изработени от набук или велур, използвайте специални четки или гума. Уверете се, че шлицовата подметка е чиста. Между жлебовете на картината могат да се забият камъчета, трохи от мрамор или кристали от реактиви, които се използват през зимата. Механичният ефект върху обувките ще помогне за премахването на тези чужди тела - просто леко огънете подметката и те ще изпаднат.

2

Извадете стелките от обувките, ако те са сменяеми. Изсушете ги. Заменете с нови, ако е необходимо. Вътрешността на обувката трябва да бъде изсушена с помощта на специално устройство. Има два типа такива устройства. Първата работа като обикновен бойлер - тоест при нагряване изцедете обувките. Вторият - ултравиолетовите сушилни - ви позволява да унищожите гъбичките и бактериите, както и да се отървете от неприятната миризма. Не поставяйте обувки на батерията или на горещо, сухо място - високата температура допринася за образуването на микропукнатини по кожата, деформация на повърхността.

3

Внимателно обработете повърхността на обувката, като използвате специален продукт - крем или спрей с подходящ цвят. Ако продуктът е изработен от композитни материали, например, с вложки от текстил или кожа, използвайте подходящата импрегнация или восък - те ще предпазят повърхността от напукване.

4

За да предотвратите деформация на затворените обувки, поставете вътре картонени или пластмасови подложки. Ако не, можете да използвате вестници или хартия. Отворените сандали или сандали не се нуждаят от такава процедура.

5

Поставете всеки чифт в отделна кутия, като предварително поставите мека кърпа или хартия между обувките. Някои производители предоставят специални торбички от нетъкан текстил или найлон за всяка единица в двойка, но можете да ги закупите, ако желаете. Такъв слой ще предпази кожата от залепване по време на дългосрочно съхранение, както и от нежелано оцветяване, ако продуктите не са монофонични.

6

Във всяка кутия с демисезонни или зимни обувки си струва да поставите торбички със силикагел, които обикновено се предлагат в опаковката при покупка. Този полимер абсорбира излишната влага. Съхранявайте кутиите за обувки на сухо, тъмно място.

Полезни съвети

Ако съхранявате ботуши и ботуши с висок глезен вертикално, поставете специални вложки във валовете, които няма да позволят на кожата да се деформира.