Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате снимки

Как да съхранявате снимки
Как да съхранявате снимки

Видео: Wi-Fi безжичен ендоскоп IP11 #02013 2024, Юли

Видео: Wi-Fi безжичен ендоскоп IP11 #02013 2024, Юли
Anonim

Днес по-голямата част от хората вече използват цифрови фотоапарати, те съхраняват снимките си в цифров вид и, ако е необходимо, могат да ги отпечатват по всяко време. Въпреки това мнозина все още имат стари снимки, направени на филмови машини. Такива снимки изискват специално съхранение.

Image

Инструкция за употреба

1

Основното условие, което трябва да се спазва при съхранение на снимки, е ниската температура и влажността. Това е особено важно за цветните фотографии, цветът върху тях може да избели с течение на времето. Снимките обикновено се съхраняват при температура от 10 до 20 ° C. Но ако искате те да не се развалят от десетилетия, не забравяйте да осигурите ниска влажност и температура не по-висока от 2 ° C. В допълнение, снимките трябва да бъдат защитени от пряка слънчева светлина.

2

Ако съхранявате снимки във фотоалбум, изберете го внимателно. Евтините фотоалбуми могат да съдържат вещества като пластмаса, които са изключително вредни за снимките. Избягвайте също полиетиленовите и виниловите материали, те не са подходящи за дългосрочно съхранение на снимки. Изберете албуми със снимки, изработени от полипропилен или полиестер. Ако страниците на фотоалбума са направени от хартия, уверете се, че те не съдържат лигнин и никакви киселини, които могат да развалят снимките във времето, някои фотоалбуми могат да имат съответната маркировка.

3

За да съхранявате снимки и албуми със снимки, можете да закупите специални контейнери, те се продават в специализирани магазини. Никога не използвайте кутии, изработени от дърво, пластмаса или картон. Тези материали отделят вещества, които могат да повредят вашите снимки. Не използвайте за снимки и пликове за съхранение, в които обикновено се издават във фотосалони. Те не са подходящи за дългосрочно съхранение на снимки. Честото гледане на снимките, съхранявани в тях, може да доведе до повреда поради постоянно триене една върху друга.

4

Друг традиционен начин за съхранение на отделни снимки са фоторамките. Не забравяйте да ги проверите за вредни вещества, като киселини и лигнин. В допълнение, лепилото никога не се използва във висококачествени рамки за снимки за закрепване на снимки. Ако искате да защитите снимките от вредното въздействие на светлината, можете да изберете и рамки за снимки със специално стъкло. Такива очила ви позволяват да филтрирате някои разрушителни форми на светлина. Инсталирайте рамки за снимки в помещения с постоянна влажност и температура, без резки промени. Не ги поставяйте в близост до радиатори, канали или вентилационни отвори. Също така, не позволявайте те да бъдат изложени на пряка слънчева светлина.