Logo decormyyhome.com

Как да желязо найлон

Как да желязо найлон
Как да желязо найлон

Видео: Направи си сам тиквенен декор 2024, Юли

Видео: Направи си сам тиквенен декор 2024, Юли
Anonim

Найлонът се използва в производството на чорапи, чорапи, бельо и спортно облекло. Поради своите еластични и якостни свойства, този материал е много чувствителен към висока температура.

Image

Ще ви трябва

Ютия, парцал, парцал, дъска за гладене

Инструкция за употреба

1

Внимателно прочетете инструкциите за ютията си. Ако не е осигурен деликатният режим на гладене, тогава такова ютия няма да работи. Гладенето на найлон обикновено е нежелателно и е допустимо само в крайни случаи. Максималната температура е -110 градуса по Целзий.

2

Изберете режим на гладене с температура под 110 градуса по Целзий. В никакъв случай не използвайте режими с обработка на пара.

3

Когато ютията се нагрее, я поставете върху дъска за гладене. Отгоре сложете суха кърпа. Колкото по-тънък е продуктът, толкова по-дебела трябва да бъде тъканта.

4

Гладете продукта с нежни движения. Не дърпайте, не усуквайте ютията от място на място. По-добре го задръжте върху парче дрехи и след това го повдигнете и го поставете обратно на друго парче.

5

За да премахнете петна от дрехи, изработени от найлон, е по-добре да се свържете с химическо чистене. Но в крайни случаи това може да стане независимо. Например, поставете парче вестник или папирусна хартия върху дъвката и парче чинтове плат отгоре. Дръжте ютията отгоре. Дъвката трябва да излиза върху лист хартия.

6

В повечето случаи е достатъчно просто да изложите найлонов продукт върху дъска за гладене и да изправите всички гънки с ръце. Когато изсъхне, няма да има бръчки по него. Чорапогащи, например, могат да бъдат окачени за сушене. Гладенето трябва да се използва само в краен случай.

Обърнете внимание

Повечето найлонови продукти не се нуждаят от гладене.

Как да гладим дрехи