Logo decormyyhome.com

Как да държим коза в къщата

Как да държим коза в къщата
Как да държим коза в къщата

Съдържание:

Видео: Rumen Borilov X Toni G-Class X Petar Rangelov - Dzhakuzi 2020 2024, Юли

Видео: Rumen Borilov X Toni G-Class X Petar Rangelov - Dzhakuzi 2020 2024, Юли
Anonim

Козето мляко е много полезно, може да лекува някои заболявания. Задържането на това животно в къщата не е трудно, основното е правилно да се хранят, пасат и да се настаняват в стая, където няма чернови и влага.

Image

Съдържание на кози в градска къща

Ако балконът е остъклен, съседите нямат нищо против, санитарната и епидемиологичната станция не знае за това, ако знаете как да съдържа коза, тогава можете да опитате да експериментирате. Парче брезент се поставя на пода на балкона, отгоре е легло от слама, а върху него се поставя сено. Трябва да има вода, фураж. Тогава животното ще бъде пълно, достатъчно, а в замяна ще даде много полезно мляко.

Разбира се, постелята трябва да бъде променена, тъй като се замърси, че няма миризма. Коза може да се сложи на каишка и да я разхожда по тревата. Но трябва да сте подготвени за тълпата зрители, които ще последват, а работниците на ЖЕК, като научат за това, едва ли ще им бъде позволено да оставят любимата си в многоетажна сграда.

Коза в селска къща

Тук в помещенията на частно домакинство е напълно възможно да се съдържа козел. Ако има затоплен козел навес, тогава добре. При такива условия няма да е студено през зимата, но удобно през лятото. Основното е, че не трябва да има влажна. Ако навесът не е изолиран, тогава в мразовити януарски, февруарски нощи можете да отведете животното в къщата.

За да не оцветява и не разрушава пода с изпражнения, тогава материалът се полага върху него, както е описано по-горе, когато се държи на балкона.

Разхождането на коза е необходимо. Ако лятната вила е голяма, тогава веднага след появата на трева през пролетта и до късна есен, когато няма дъжд, животното се изпраща да пасе всеки ден. Или отидете с нея на поляната, на ръба на гората.

Необходимо е да завържете меко дебело въже не много плътно, но не и слабо към врата на козата, а другия край към колчето. Когато коза изтръгне цялата трева от едно място, тогава заостреното колче трябва да се извади от земята и да се пренареди на друго място.