Logo decormyyhome.com

Колко често трябва да сменя шампоан

Колко често трябва да сменя шампоан
Колко често трябва да сменя шампоан

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли

Видео: Иван Василиевич сменя професията си (комедия, реж. Леонид Гайдай, 1973 г.) 2024, Юли
Anonim

В момента изобилието от различни продукти за грижа за косата ни кара да се замислим за качеството и ефективността на тези продукти. Много жени са загрижени за това колко често трябва да се сменя шампоанът. Но всеки от тях трябва да намери свой индивидуален отговор.

Image

Инструкция за употреба

1

По време на грижата за косата си трябва индивидуално да изберете един или друг препарат. В много отношения този избор зависи от типа на косата ви. Често не може да се определи точно първия път. В повечето случаи, за да направите това правилно, е необходима консултация със специалист. Също така, избирайки шампоан, важно е да можете да използвате различни продукти за грижа с него: балсами, серуми, маски.

2

Сред хората отдавна се появи стереотип, че косата свиква с определени почистващи препарати. Всъщност това по принцип не може да бъде. Косата може да стане тъпа, структурата им може да се промени, краищата ще се разделят, цветът ще избледнее. Мнозина ще започнат да търсят причина в лошия шампоан. Козметиката обаче не е виновна. В по-голямата си част тялото ви е виновно за това. В повечето случаи такива промени настъпват през есента и пролетта, когато се наблюдава недостиг на витамини. В организма липсват витамини и това се отразява на косата. Подобни резки промени с косата ви също могат да бъдат причинени от неизправности на хормоналния фон.

3

Причината за смяна на шампоана може да бъде боядисването на косата. Ако преди можете да използвате шампоан за нормална или мазна коса, сега трябва да преминете към шампоани за оцветена или суха коса. По това време също се препоръчва да се балансира използването на различни маски, мусове, които имат възстановяващ ефект.

4

Не използвайте шампоан дълго време, за да решите всеки един проблем. Да предположим, че косата ви няма обем. Купувате специален шампоан и постигате желания ефект. След това започвате да миете косата ежедневно с този шампоан. Всъщност това не е правилно. След като постигнете ефекта, преминете към използване на обикновен шампоан за нормална коса. Само тогава можете да поддържате предишния ефект. Именно в такива случаи се появява пристрастяване.

5

Професионалните фризьори често предлагат да имат поне пет вида шампоани у дома: за нормална коса, за мазна коса, за суха коса, против пърхот, шампоан с възстановяващ ефект. Този комплект ще ви позволи бързо да се измъкнете от всяка неразбираема ситуация, свързана с косата ви. Ако вече сте намерили вашия перфектен шампоан, тогава не бързайте да го сменяте. Прекалените експерименти с коса могат да причинят пърхот и промяна в структурата на косата.

Колко често трябва да сменя шампоан