Logo decormyyhome.com

Как безопасно да миете бели неща

Как безопасно да миете бели неща
Как безопасно да миете бели неща

Съдържание:

Видео: Хей Ръчички - Детски Песни Микс | HeyKids 2024, Юли

Видео: Хей Ръчички - Детски Песни Микс | HeyKids 2024, Юли
Anonim

Смята се, че добрата домакиня трябва да готви добре, да умее да чисти къщата, да се справя правилно с нещата, като цяло, всичко, което не умелата домакиня предизвиква кавги и конфликти в семейството. Например, ако не знаете тънкостите на измиването, можете да съсипете любимата бяла риза на съпруга си или снежнобялата рокля на дъщеря. Изглежда, че е дреболия, но дори може да развали настроението.

Image

Опитните домакини знаят, че ако бялото нещо е мръсно, не е лесно да го премахнете. Въпреки примамливите телевизионни реклами за супер прахове, които мият всичко, това не работи. Трябва да ремиксираме такива неща няколко пъти. От страх да не повредят, например, любимата бяла блуза или скъпата риза на съпруга, жената, зареждайки прането в пералнята, те внимателно задават първо режима на понижена температура и, виждайки, че няма резултат, отново зареждат прането, постепенно повишавайки нивото на температурата. Но злополучните петна не изчезват никъде. Те могат леко да избледнеят, но все още могат да се видят с просто око. Има промишлени продукти за почистване на петна от бели неща. Най-често обаче те просто безнадеждно развалят тъканта, дори ако петното е било отстранено. И често трябва да се сбогувате с подобни неща.

Три начина за безопасно почистване на белите неща

В интернет можете да намерите много народни средства, с които можете да премахнете петна. Проверете ефективността им е възможно само чрез опит и грешка. Но има няколко доказани начина да изперете нещо, без да повредите тъканта.

Метод 1

Налейте топла вода в контейнера за миене. Най-добре е да използвате пластмасови предмети. Обемът на контейнера и водата трябва да се изчислят така, че прането да е напълно потопено. След това изсипете deter препарат за миене на съдове и ¼ чаша оцет. Поставете прането за 30 минути. След време го извадете и изплакнете добре под течаща вода. Прането ще стане чисто.

Image

Метод 2

Същото, но съставът на разтвора се променя:

- ¼ чаша перилен препарат;

- ¼ чаша обикновена сол;

- сок от два лимона.

Image