Logo decormyyhome.com

Зимно съхранение

Зимно съхранение
Зимно съхранение

Съдържание:

Видео: Как да съхранявам летните и зимните гуми? | Съвети от AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да съхранявам летните и зимните гуми? | Съвети от AUTODOC 2024, Юли
Anonim

С настъпването на топлите дни е време вълнени пуловери, палта, кожени палта и ботуши да отидат „на почивка“. А задачата на добрата домакиня е да се увери, че след летните „празници“ те са били в отлично състояние и отново са в състояние да служат вярно и топло в студа.

Image

Свалете вълнени дрехи

Преди да изпратите топли дрехи до шкафове и кутии, трябва да се погрижите за тяхната чистота. Вълнените продукти са добри не само да се мият, но и да „калцинират“ на слънце. И, разбира се, преди да премахнете нещата, по-добре е да проверите дали трябва да шиете копче, да се дяволите, да шиете, така че през есента ще сте сигурни, че любимият ви пуловер или топло яке е напълно готов за носене.

За съхранение по-тежките неща се сгъват надолу, а по-леките - нагоре, така че са по-малко деформирани. За да се предпазите от молци, можете да използвате сушени портокалови кори, торбички със сухи билки: хвойна, лавандула.

Внимавайте за връхни дрехи

Горното облекло също трябва да бъде измито или химически почистено. Продуктите от кожа могат да се почистват с прахосмукачка.

Горното облекло, палта, палта и якета от овча кожа се съхраняват в затворени шкафове на раменете, закопчани на всички копчета. Кожено палто и други продукти от естествена кожа не могат да се съхраняват в полиетилен. По-добре е да изберете торба от хартия или плат за тях, където да поставите лекарството против молец.

Веднъж месечно кожените неща трябва да се разхождат за сушене и проветряване. За целта е достатъчно няколко дни да ги извадите от килера и да ги оставите да висят свободно в стаята на раменете си.