Logo decormyyhome.com

Химическо чистене у дома: бели неща

Химическо чистене у дома: бели неща
Химическо чистене у дома: бели неща

Видео: Има Мама Момиче 👧 Детски песни | HeyKids 2024, Юли

Видео: Има Мама Момиче 👧 Детски песни | HeyKids 2024, Юли
Anonim

По бели неща дори едно мъничко петно ​​хваща окото ви и разваля впечатлението от изображението. Някои домакини дават дрехи за химическо чистене, а някои се опитват сами да се справят с този проблем.

Image

Пресните мазни петна могат да бъдат премахнати с бебешка пудра или редовно картофено нишесте. Разпределете дрехите на пода или масата, поръсете петното с адсорбент и покрийте с бяла хартиена кърпа. Можете да поставите книга или друг тежък предмет отгоре. След 2-3 часа разклатете праха и измийте вещта.

Старите мастни петна се отделят от терпентин. От грешната страна поставете марлена салфетка или памучна кърпа, а от предната страна обработете петното с памучна подложка, потопена в терпентин. Отстранете мръсотията от краищата до центъра. След два часа изперете дрехите с малко количество средство за отстраняване на петна.

За да премахнете петна от боя, смесете в равни пропорции бяла глина или тебешир и рафиниран бензин. Нанесете продукта върху замърсяването и изчакайте, докато бензинът напълно се изпари. След това разтърсете глинения прах с твърда четка и изперете дрехите.

Следи от козметика могат да бъдат отстранени с водороден прекис. Навлажнете с него мръсна зона от дрехи и изчакайте няколко минути. Ако е необходимо, повторете манипулациите и измийте предмета с високо активен прах.

Петната от пот и дезодорант могат лесно да се отстранят с воден разтвор на амоняк - 1 супена лъжица. на литър вода. Накиснете дрехи в него и измийте след няколко часа.