Logo decormyyhome.com

Врати за баня и тоалетна. Как да се грижим за тях?

Врати за баня и тоалетна. Как да се грижим за тях?
Врати за баня и тоалетна. Как да се грижим за тях?

Видео: Монтаж на врата на баня с вентилационни отвори 2024, Юли

Видео: Монтаж на врата на баня с вентилационни отвори 2024, Юли
Anonim

Вратите за тоалетните и ваните се нуждаят от внимателна поддръжка, предимно от съображения за хигиена и санитария. Е, в допълнение, с редовното и правилно почистване тази част от интериора ще ви служи много по-дълго.

Image

Грижа за вратите

Вратите към банята или тоалетната трябва да се мият в зависимост от интензивността на употреба - седмично или веднъж месечно. Особено долната част на вратата изисква цялостно почистване. Първо повърхността трябва да се избърше с влажна кърпа и след това да се избърше суха. В никакъв случай не трябва да се използват абразивни вещества, тъй като те ще причинят микроповреда на покритията. Важно е редовно да се проветряват помещенията.

За тоалетната и банята е най-добре да изберете модели врати, които да издържат на постоянното въздействие на влага, пара и топлина. Най-лесно е да се грижите за врати от PVC или пластмаса. Те лесно се почистват от замърсявания с помощта на конвенционални почистващи препарати за дома. Можете сами да приготвите такова решение: за 1 част алкохол е необходимо да вземете 9 части вода.

Фурнированите врати могат да се обработват само с помощта на инструменти, които се препоръчват специално за този материал. Например, восъци и лакове. Разрешено е да се използва десет процентен алкохолен разтвор. За лакирани повърхности детергентите, които съдържат разтворители, не са подходящи. Те просто "ядат" лака.

Масивните врати се грижат с мека фланелена кърпа, навлажнена с алкохол. След това се избърсват на сухо. След измиване се нанася течност или под формата на спрей защитен състав.

Грижа за стъклени врати

Стъклените врати за тоалетната и банята се почистват много лесно. Утаяването на конденз върху повърхността на вратата е може би единственият проблем, който може да възникне в този случай. Не се препоръчва да избършете кондензата със салфетка: грозни петна ще останат върху стъклото. По-добър вариант е да включите вентилатора, след като вземете водни процедури. Ако няма вентилатор, тогава просто трябва да отворите вратите, за да се изпари естествено влагата.

За да се грижат за стъклени врати, се използват специални средства, те не трябва да съдържат абразиви и алкали. Хромираните фитинги не могат да бъдат третирани с продукти за грижа за стъкло. Достатъчно е да го избършете със суха мека кърпа, а понякога и да смажете вътрешните механизми с машинно масло.

Ако грижата за тоалетните врати и банята е правилна и редовна, тогава те ще запазят красив външен вид за дълго време и ще продължат дълго време.

Врати за баня и тоалетна. Как да се грижим за тях?