Logo decormyyhome.com

Диагностика на неизправности на пералните машини Bosch

Диагностика на неизправности на пералните машини Bosch
Диагностика на неизправности на пералните машини Bosch

Съдържание:

Видео: Пералня разкъсва нещата, процедура за ремонт 2024, Юли

Видео: Пералня разкъсва нещата, процедура за ремонт 2024, Юли
Anonim

Така се случва пералните машини Bosch, въпреки добре познатото им качество и надеждност в експлоатация, все още се счупват. Преди да поправите уреда, той трябва да бъде проверен за неизправност. За да направите това, трябва да проведете тестова диагностика, която се извършва с помощта на определени манипулации.

Image

Кодове за неизправности

За да диагностицирате последната неизправност на пералнята Bosch, трябва да затворите люка, да поставите всички програми „OFF“ и да изчакате няколко секунди. След това трябва да изберете завъртането, след което индикаторът за старт започва да мига. След това натиснете бутона, за да промените скоростта на въртене и в същото време настройте селектора на програмата за източване. Машината ще показва един от следните кодове: F16 - означава лошо затворена врата, F17 - проблеми с всмукването на вода, F18 - проблеми с оттичането на водата, F19 - проблеми с нагревателя, F20 - температурен датчик NTC, проблеми с релето, F21 - проблеми с задвижването на двигателя, F22 - NTC сензор, F23 - показва изтичане на вода, F40 - проблеми с входното напрежение, F63 - проблеми с контролния модул.

Ако тестовата диагностика не започне, най-често това означава, че проблемът с машината не е с компонентите, а с контролното табло.

За да проверите неизправността на определен код и да изтриете последната грешка от паметта на пералнята на Bosch, трябва да настроите програмния селектор на една от следните позиции. За да проверите задвижващия двигател, изберете 3, за проверка на помпата - 4, за нагревателя - 5, за входящия клапан за гореща или студена вода - 6 и 7, за клапана за входяща вода (основно измиване) - 8, за клапана за вход на вода (предварително промиване) - 9. Тестът за звуков сигнал се провежда, когато е избран 9, автоматичният тест FCW се използва, когато е избран 12, бързият автоматичен тест се провежда, когато е избран 14. При различни модели на Bosch диагностиката на двигателя се стартира в позиция 3 или 4.