Logo decormyyhome.com

Какво означават иконите за пране на дрехи: препис

Какво означават иконите за пране на дрехи: препис
Какво означават иконите за пране на дрехи: препис

Съдържание:

Видео: МОДНЫЙ СТИЛЬНЫЙ ТЕПЛЫЙ базовый КАРДИГАН КРЮЧКОМ с ЖИВЫМ узором, МАСТЕР КЛАСС вязание - узор, схема 2024, Юли

Видео: МОДНЫЙ СТИЛЬНЫЙ ТЕПЛЫЙ базовый КАРДИГАН КРЮЧКОМ с ЖИВЫМ узором, МАСТЕР КЛАСС вязание - узор, схема 2024, Юли
Anonim

Към всеки закупен продукт винаги се прилага обяснителна бележка или инструкция за употреба. Следвайки указанията в тях, нещата се съхраняват и продължават по-дълго. Такива инструкции са етикети, прикрепени към дрехите. Вместо думи върху тях са изобразени икони, всяка от които има свое декодиране.

Image

Различни фирми могат да използват собствената си маркировка, за да посочат действие. Въпреки това, като разберете основната нотация, можете лесно да дешифрирате подобни икони.

Видове икони

Общо се приемат 3 вида значки: значки за пране, сушене, гладене. Символите на всяка група са сходни помежду си и се различават само в няколко детайла.

Икони за пране

За посочване на измиването е обичайно да се използва обърнат трапец с вълнообразна линия в горната част. Прилича и на купа, пълна с вода. Това изображение е в основата на всеки знак, а допълнителни елементи показват забрана или разрешение по време на пране.

Ако символ е изобразен без никакви линии, нещото може да се пере както в пишещата машина, така и ръчно.

Същият трапец, но с лента отдолу, означава, че трябва да използвате нежно измиване или ниско въртене. Има и икона с две линии. Ако присъства на етикета, тогава нещото трябва да се пере само в деликатен режим.

Трапецоидът, зачеркнат от кръст, служи като индикация, че е забранено да се мие нещо.

Освен това в допълнение към самия символ могат да присъстват числата 30, 40, 50, 60, 95. Всички те показват температурата на водата, в която дрехите трябва да се перат.

В допълнение към трапецоидите можете да срещнете празен или пресечен триъгълник. Той показва разрешение или забрана да избелва нещата съответно.

Изсушаване на икони

Обичайно е да се използва квадрат, за да се посочи сушенето. Както в предишната група, тя също служи само като основа.

Празен или зачеркнат квадрат позволява или забранява изсушаването в пералнята.

Ако вътре в квадрата има празен кръг, тогава нещото може да се изсуши в пералня или електрическа сушилня. Както и в предишния случай, зачеркнатата икона забранява това действие. Когато вътре в кръга има една или две точки, тогава е необходимо да се изсуши съответно с минимално или горещо изсушаване. Освен това въртенето на неща е забранено, ако в кръга се появи хоризонтална фигура осма. А три вертикални линии означават, че сушенето е необходимо без предене.

Иконата, подчертана от един ред отдолу, казва, че трябва да изберете нежния режим, а два реда - деликатен.